Herhangi bir engel yok. Şirketler bu konuda baskı yapılır veya destek verilir ise yayılması hızlanır. Şu ülkenin %50 fazlasının pardüs diye bir işletim sisteminden haberdar olduğunu düşünmüyorum. İşletim sistemi şirketlere kadar yayılır ise vatandaşında kullanımı artar.
İyi forumlar.
hocam keşke söylendiği kadar kolay olabilseydi.
Düşünün şimdi şirketlerin kullandığı onlarca yazılım var çoğu sadece windows destekliyor. Bunu mecbur tuttuğunuz zaman(bu bir suç olabilir emin değilim) firmaların tüm yazılımlarını veri kaybı olmadan oraya geçirmeli ve personel eğitimini sağlamalısınız.
Hastaneleri düşünün hepsi devlet kuruluşu ama geçemiyorlar. Neden ? çünkü görüntüleme cihazlarından tutunda kullanılan sistemlerin tamamı windows destekli yazılmış. Hadi kendi sistemlerinizi ve verilerinizi bi şekilde aktardınız ama cihazların desteği yoksa yine geçemezsiniz.
Bunu aklınıza gelen her kurum kuruluş ve şirket için bu şekilde düşününce çok büyük bir bütçe ayırmak gerektiğini göreceksiniz.
En kolayı bireysel kullanıcının geçmesidir. Pardus de en nihayetine bir unix çekirdeğinde kodlanmış linux dağıtımı sayılabilecek bir sistemdir. Ama bunu dert eden birisi olmanıza rağmen bireysel olarak yükleyip kullanmıyorsanız bu iş yürümez demektir.
Yine kitabın ortasından konuştum sanırım