JetHomme57 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam selamlar şuan bu süreçte olan biri olarak sana bilgi vereyim.

1. si eve hacize gelirler ama evden bir şey almazlar seni yada evde kim varsa emanetci yazarlar çünkü o malları depolamakta artık büyük masraf. Eğer gecikme 90 günü geçmediyse yapabiliyorsan ikametini boş bir yere al.
2. si banka hesaplarına anlık bloke gelir. örnek veriyorum iş bankasına borcun var ama garantide her hangi bir borcun limitin yok. iş bankası garantiye haciz gönderir ama anlık gönderir o an hesapta ne kadar varsa o paraya bloke gelir. sonrasında hesabı kullanmaya devam edebilirsin. ama bu durumda çok dikkatli olman lazım hesapta para tutarsan bilemezsin hangi anda haciz geleceğini o sebepten mesela ben paralarımı kardeşimin hesabında tutuyorum yada papara kullanıyorum.
3. sü ödeyemiyorsan taahhüt sakın verme çünkü hapis cezası alabilirsin. ama taahhüt vermezsen herhangi bir hapis cezası yok
4. sü avukat ofislerindeki ayakçı tayfa aileni kardeşini eşini dostunu arayabilir bu duruma hazırlıklı ol ama bu suçtur arayana direk ters yap baroya ve cimere şikayet et direk.
Arkadaşın tüm dediklerine imza

+ olarak maaş hesabın eğer kredi çektiğin banka da ise maaşın yattığında kredine kesiyor bunda bir kısıt yok bilginiz olsun.

Yani tüm maaşınızı da kredi ödemesi diye kesebilir eğer kredi çektiğiniz banka farklı maaş hesabı farklı bankada ise hesaba bloke koyulsa bile maaş hesabı olduğunu belirten belge ile itiraz ederseniz hemen açılır