Hocam alaya alanlardan olmayacağım çünkü benzer bir durumu ben yaşadım geçmişte sizlere bahsetmek isterim;
Öncelikle Hatay'da ikamet ediyorum. 6 Şubat depremlerinin üzerinden yedi ay kadar vakit geçtikten sonra bende de benzer bir durum oldu, aslında bende ki durum tam olarak ölüm değil ama sürekli bir sıkıntı içerisindeydim. Sizin hissinizi dinleyince aklıma geldiği için anlatmak istedim. Evde duramıyordum, sürekli kalp çarpıntısı (taşikardi) hissediyordum. Hastane bahçelerinde kendimi güvende hissediyor yeri geliyor hastane bahçelerinde sabahlıyordum. Sonrasında doktor doktor gezmeye başladık, bu süreç içinde defalarca kez EKG çekildim, yine bir kaç kez holter takıldı kalp ritmim takip edildi. Sorun tam olarak burada başlıyordu aslında hiç bir EKG sonucunda veya holter sonuçlarında çarpıntı gözlemlenmedi. Evet kalp ritmim yüksekti ama bu taşikardi olabilecek seviyede değildi. Çok uzatmadan sona gelmek istiyorum, son olarak özel bir hastane de panik-atak tanısı konuldu. Antidepresan kullanmaya başladım ve bir kaç hafta sonra kendimi daha iyi hissetmeye başladım. İlaçlarımı hâlen düzenli olarak kullanmaktayım.
@Webza; hocamın dediğinde haklı olduğunu düşünüyorum. Sizlere tavsiyem şu olacak; psikiyatriye veya psikoloğa gitmekten çekinmeyin, hissettiklerinizi çözüme kavuşturabilecek tek çözüm belki onlar olabilir. Ben ilaçlarımı ilk vakitlerde kullanmayı reddettim ama kullandıkça alışmaya başladım. Artık çok daha mutluyum ve düzenli bir hayatım mevcut.
Benim de depremden sonra başladı.
Kalbim çok hızlı değildi ama sert çarpıyordu tabii.. Heyecan hissi oluyordu, terliyordum, dünyadan kopuyordum. Her gün ölcem gibiydi.. Antidepresan almak istemedim ama sonra bir şekilde başladım. 6 ay kullandım iyileştim bıraktım. (doktora sormadan) Erken bıraktığım için tekrardan başladı, ben de ilaca yeniden başladım. Yani her şeyi doktorla beraber yapın. Ben hata yaptım siz yapmayın

Şuan iyiyim arada sırada sosyal ortamlarda dalıp gidiyorum. Ama tekrardan tamamen geçirip bırakacağım.
İlaçtan korkmamak lazım, antidepresanlar deneysel ilaçlar olsa bile gerçekten etkileri var.