cdn ile işim olmayınca bu konuda çok bilgisiz kaldım. Bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olur ise sevinirim.
wp alt yapılı bir sitem var şuan site yeni öyle hit yok ama içerikler de devamlı resim kullanacağım ve içerik çok fazla olacağı için resimler fazla yer kaplayacak bu yüzden cdn mantığına geçmek istiyorum bir çok yerde denk geliyor resimler de cdn.site.com şeklin bu şekil de yapmak istiyorum ben de daha sonra da mevcut siteyi geçirmek istiyorum mevcut site şuan için cloudflare ücretsiz de dns ler de proxy servisi kapalı durum da.
sitem de imagify ücretli veriyon kurulu resimleri optimize ediyorum ama bu bana göre yetersiz kalacak o yüzden cdn tercihim.
öncelikle cdn olarak hangi servisi önerirsiniz cloudflare, bunny, aws nin de vardı sanırım veya başka bir servis tavsiyeniz hangisi dir ?
site için x servis resimler için y servis kullanmak sorun yaratırmı yada kullanıla bilir mi ? Ya da nasıl olması gerekir ?
resimler için depolama servisimi kullanmam mı gerekiyor nasıl yürüyor süreç ? Mesela cloudflare de resim optimasyon ve depolama varmış 100 bin resim için 5$ aws de s3 depolama olayı var dı sanırım bunnycdn de nasıl bilmiyorum yada başka servisler de.
cloud flare ücretsiz hizmet te bu istediğim yöntem var mı ?
Resimleri yine wp den yüklüyormuyum yoksa başka yere yükleyip link mi alıyoruz ?
Wp sistem de nasıl oluyor sitenin dosyalarını yüklüyor muyum kendi otomatik mi alıyor sistem nasıl işliyor ?
Hesaplama maliyet de aws karmaşık geldi biraz cloudflare tek ücret ücretsizin bir üstü için 20$ dı cloudflare başlar isem resim için olan hizmeti de mi ek olarak almak gerekli yani total maliyet 25$ mı olacak ister istemez açıkçası biraz fazla aylık bu tutar benim için. Bunnycdn uygun deniliyor ama bir çok kişi araştırırken memnun kalmamış gibi cloudflareye dönenler çok görünüyor.
İstediğim yeterli bilgiye çok erişemedim açıkçası o yüzden bilgisi olan arkadaşlar dan bilgi almak istiyorum bu konu da.