Onurss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaklaşık 4 yıldır (alakası var mı çözemesemde covid aşısı sonrası) tip2 diyabet ile mücadele etmekteyim.
Bahsettiğiniz doktora da gittim, gerçekten başlangıçta faydasını gördüm, ancak düzensiz bir hayatım olduğu için ilaç kullanımı ve yeme içmeye dikkat edemediğim için eski halime döndüm. Uyku, yemek ve ilaç düzenini sağlayamadım maalesef.
Şu sıralar glükoz ortalamam 300 seviyelerinde, gidip söylediklerine uyabilirseniz faydası olacağını düşünüyorum.
çok geçmiş olsun.
o konuda öneren arkadaş uyarmıştı beni. doktorun söylediklerine harfiyen uymazsan boşa gitmiş olursun diye. örnekte verdi hatta iyotlu tuz kullanmayacaksın diyor sen eve gidiyorsun tuzlukta iyotlu var bu bitsin de yenisini kaya tuzu alırım dersen tedavinin faydasını göremezsin demişti. dana eti yerine kuzu eti öneriyosa mutlaka kuzu eti yiyeceksin diye de örnekler vermişti. yaklaşık 10 kişi yönlendirdiğini ve 10 ununda çok faydasını gördüğünü de belirtmişti. henüz tecrübe etmedik ama gideceğiz bizde mutlaka. Hba1c seviyeniz de çok önemli bu arada.