Hocam envatodan tema seçersin benim premium'um var indirir özelleştirir kullanırız. Bu kısım sana uyguna gelir. Panel ksmıda dert değil kolayca çıkar. Güvenli olmas ve api bilgilerinin başkaları tarafından kullanılmaması için search işlemlerinin tamamı backend de yapılmalı buda sorun değil. Buraya kadarki kısım 1 günlük bilemedin 1.5 günlük iş. Seo uyumlu url yönetimi gibi konulara hiç girmemişsin ama yaptırmak istiyorsan buda yaklaşık 1 günlük iş.
Geliştirilebilir kod dediğin zaman mimari yapılar ve design pattern ler işin içerisine girer daha önce bu kavramları durdun mu bilmiyorum. Bu yapının kurulması başlı başına en az 1-2 günlük iş zaten.
Bu yapıyı kurmazsan ne olur. İleride eklenecek her özellik için ben yada başkası parça parça kendine göre kod yazar. 4-5 update den sonra kod makarnaya döner yeniden yazdırmak zorunda kalırsın.
Sen bunlara göre seçimini yap istediğin gibi kodlarım ben projeni.
Anladım hocam siz Sef url yapacaksınız tıklanıldığında direk browser da seçilen otelin adını url olarak alacaksınız ve google'a indexleteceksiniz. Gayet güzel bana özelden bir fiyat verin hocam isterseniz.
Not: Ücret konusunda anlaşılamamıştır, Saatlik 30 dolar günlük 8 saat baz alınarak ortalama 3 gün bitirme süresi ortalama fiyat: 22.426,49 Türk Lirası fazla gelmiştir. <?php
$apiKey = 'YOUR_API_KEY';
// Şehir parametresini al (sef url'den geliyor)
$city = isset($_GET['city']) ? htmlspecialchars($_GET['city']) : '';
// Google Places API ile otel verisini al
$url = "https://maps.googleapis.com/maps/api/place/textsearch/json?query=hotels+in+{$city}&key={$apiKey}";
$response = file_get_contents($url);
$hotels = json_decode($response, true);
if (empty($hotels['results'])) {
echo "<h1>'{$city}' şehrinde otel bulunamadı.</h1>";
} else {
echo "<h1>{$city} Otelleri</h1>";
echo "<ul>";
foreach ($hotels['results'] as $hotel) {
$hotelId = $hotel['place_id'];
$hotelName = htmlspecialchars($hotel['name']);
$sefHotelName = strtolower(str_replace(' ', '-', $hotelName)); // SEF URL için isim düzenleme
echo "<li><a href='/otel/{$city}/{$sefHotelName}-{$hotelId}/'>{$hotelName}</a></li>";
}
echo "</ul>";
}
?><?php
$apiKey = 'YOUR_API_KEY';
// SEF URL'den gelen parametreleri al
$city = isset($_GET['city']) ? htmlspecialchars($_GET['city']) : '';
$hotelId = isset($_GET['hotel_id']) ? htmlspecialchars($_GET['hotel_id']) : '';
// Google Places API ile otel detaylarını al
$url = "https://maps.googleapis.com/maps/api/place/details/json?place_id={$hotelId}&fields=name,reviews,rating&key={$apiKey}";
$response = file_get_contents($url);
$hotelDetails = json_decode($response, true);
if (!empty($hotelDetails['result'])) {
echo "<h1>" . htmlspecialchars($hotelDetails['result']['name']) . "</h1>";
echo "<p>Puan: " . $hotelDetails['result']['rating'] . "/5</p>";
echo "<h2>Yorumlar:</h2><ul>";
foreach ($hotelDetails['result']['reviews'] as $review) {
echo "<li><strong>Puan: " . $review['rating'] . "/5</strong><br>" . htmlspecialchars($review['text']) . "</li>";
}
echo "</ul>";
} else {
echo "<p>Otel bilgisi bulunamadı.</p>";
}
?>Bu kodlar üzerinde de düzenleme sağlanabilir ve gerçekçi fiyat verecek arkadaşlar yazabilirler.
Edit: Arayışımız Devam ediyor...