paylaşımlı hosting. dediğiniz sunucu bilgilerini biz müşteri panelinden göremiyoruz tabii. ancak şöyle bir şey var, aynı firmada bir kaç web sitemiz daha mevcut ve onların io veya diğer kullanımları oldukça düşük ve standart çalışıyorlar. elbette bu kadar ziyaretçi vs varken daha iyi kaynaklar gerekiyor.
yalnız merak ettiğim, eklentilerdeki optimizasyon hatası vs bu kullanımları sağlayamaz mı? yani belki yanlış bir yazılımdan dolayı bunlar da olabilir mi? çünkü daha yüksek bir kaynağa sahip sunucuya geçip tüm limitleri yükselttiğimizde hata devam ederse üzülürüz
2GB veritabanı paylaşımlı hosting için uygun değil dersek yanılmayız sanırım. Sebebi de MySQL sunucusunun bu noktada bağımsız olmaması yani MySQL-Server'a ne kadar kaynak ayrıldıysa o kadarını kullanıyor. Bu durumda sorun çıkıyor veya çıkabiliyor haliyle. Ayrıca, diğer sitelerin yükü fazla yoktur, ön plana çıkmıyorlardır ve dolayısıyla sorun olmuyordur. Elbette yazılım önemli yani önemsiz demiyorum ama ciddi anlamda I/O oranı var. Temanın veya eklentilerin nasıl bir işlem süreci var da diske yazarken yarı yarıya etkiliyor ona şaşırdım. Hayır sunucu değiştirin demiyorum zaten sunucu konusu en son bakılacak konudur. Sonuçların öyle olması nedeniyle aklıma kaynak oranlarıyla ilgili konular geldi. Siz en iyisi site adresini özelden yollarsanız inceleyip size bilgi vereyim.