siz normalde çok ileri görüşlüsünüz bu çıkışınız bizi şaşırttı.
bazı işleri yürütebilmek için Türkiye'de şirket kurmak zorunlu bunu sizde biliyorsunuz neden bu örneği verdiniz ki

yurt dışı şirketinizle Türkiye'de muhasebeci olarak çalışabilir misiniz.
Ama size bir bonus vereyim Türkiye'deki muhasebeyi biliyorsanuz büyük ihtimalle uk de takla attırırsınız bir çok kişi uk de firma bile olmadan bir firmanın muhasebesini tutabilir. uk de aslında muhasebeciye ihtiyaç bile yok kendi beyanını kendin vermek mümkün.
Dediğiniz gibi gelir vergisi yaşadığınız ülkeye ödenir.
örneğin biri amerikada şirket açacak amazon için bunu zaten türkiye şirketi ile yapmanın bir yolu yok abd de şirket açıp yapmalı veya ingiltere' amazon için uk şirketi gerekli.
sizin örnek biraz abes kaçmış kısaca. Aslında yazılım şirketleri için yurt dışı ofis açmak ve tüm operasyonları ordan yönetmek muhasebe açısından uygun gibi görünsede aslında işler büyüdüğü anda size aylık 500$ 800$ arası muhasebeci ücretini yapıştıracaklar

uk %20 kurumlar vergisi olmasıda hiç bir avantajı uk nin daha çok %10 %5 gibi kurumlar vergisi olan ülkeler makul. gelir vergisi konusu ise her zaman Türkiye'yi ilgilendirir.
Türkiye'de incelemelerde ben yazdım oldu mantığı hakim eminim uk de ödemiş olduğunuz kurumlar vergisini ben anlamam diye vergi müfettişi bile çıkar.
Uk de kurulu bir firma Türkiye'ye bilgi paylaşmaz sahibinin türk olup olmaması önemli değil. ancak şahsi banka hesabının bilgisi paylaşılır.
gelir vergimizi zaten ödeyelim.
Uk de şirket kurmanın paypal gibi ve çok ileri gelişmiş bankacılık opsiyonları mevcut dünyanın her yerinden anında ödeme bağlantıları ile para almak mümkün.
fatura kesmek için yok maliyeden onaylı kaşedir bilmemnedir ıvır zıvıra ihtiyaç yok.
devlet zaten şuan amazon gibi iş yapan türklere büyük vergi indirimleri sağlıyor amazon us de şirket açmış uk de şirket açmış satış yapıp parasını Türkiye'ye getirmek isteyenlere teşvikler var.
uk 70bin gbp kadar tax 0 büyük vergi avantajı.
Türkiye'de adsense kazancına kdv olmadığı halde sizde mahkemede bunu kazandığınızı biliyorsunuz uk de böyle problemler yok.
reklam vermek reklamdan para kazanmak için tıklama türkiye'de mi oldu almanyada mı oldu derdi yok.
Uk de şirket açıp işletmek gelir vergisini ise yaşadığın ülkeye ödemek en karlı yol.
biz bu işte çok profosyonel değiliz belki yanlışlarımız vardır yukarıda yazdıklarımdan
o yüzden sizinle aynı işi yapan bana göre bu işleri en iyi anlayıp değerlendirebilen bir meslaktaşınızın yazısını okursunuz.
uk de şirket kurmak için bu yazı bile yeterli.
https://medium.com/mali-m%C3%BC%C5%9...n-2b286403aeed