Pudochu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle belirtmeliyim ki, sunulan hizmetlerde herhangi bir yanıltma söz konusu değildir. Kullanılan model isimleri, OpenAI ve Anthropic'in resmi API dokümantasyonlarında belirtilen isimlerdir. Free API diye bir şey söz konusu değildir, tüm API'ler ücretlidir ve resmi kanallardan temin edilmektedir.

Kimseyi küçük düşürme gibi bir amacımız yoktur. Tam tersine, hangi modeli kullandığımızı şeffaf bir şekilde belirtiyoruz. İsteyen herkes OpenAI ve Anthropic'in resmi sayfalarından bu bilgileri doğrulayabilir.

Kişisel saldırılar yerine teknik gerçekler üzerinden tartışmayı tercih ederim. Bu konuda somut kanıtlarla konuşmaya her zaman açığım.
Öncelikle, sunduğunuz hizmetin detaylarını satış sırasında açıkça belirtmemeniz ciddi bir güven sorununa yol açmaktadır. Bana satışı gerçekleştirirken, kullanılan sistemlerin API olduğunu belirtmediniz ve bu bilgi ancak siteye girdikten sonra netleşti. Bu, kullanıcıyı yanıltmak kandırmak anlamına gelir.

Bahsettiğiniz gibi OpenAI ve Anthropic gibi firmaların API hizmetleri ücretlidir ama bu, sunduğunuz hizmetin kalitesiz veya yanıltıcı olduğunu değiştirmez. Örnek veriyorum ChatGPT-4o adıyla sunduğunuz hizmet, OpenAI'ın orijinal model deneyimiyle uzaktan yakından örtüşmemektedir. Bu durum, yanıltıcı bir pazarlama stratejisi kullanıldığını gösteriyor.

Ayrıca Free API kavramını tamamen reddetmeniz de doğru değil. OpenAI’ın veya diğer yapay zeka sağlayıcılarının belirli limitlerde ücretsiz planlar sunduğu eminim sizde biliyorsunuzdur. Sizin ne sunduğunuzu ben bilemem.

Kendi şeffaflığınızdan bahsederken, müşterilerinize hizmetlerinizin altyapısı ve sınırlamaları hakkında bilgi vermemeniz bu iddianızı çürütüyor. Şeffaflık sadece isim belirtmekle değil, müşteriye ne satın aldığını açıkça anlatmakla sağlanır.

Son olarak, kişisel saldırılardan bahsetmeniz konuyu saptırma çabası gibi görünüyor. Burada asıl mesele, bana ve diğer kullanıcılara verdiğiniz eksik veya yanıltıcı bilgiler ve bu sebeple yaşanan memnuniyetsizliktir. Eğer bu konuda gerçekten samimiyseniz, satış sırasında verdiğiniz bilgileri gözden geçirerek müşterilerinize tam şeffaflık sunabilirsiniz