Burda yaşayıp görmemiş ve hiçbirşeyi deneyimlememiş olan arkadaşlarımız atıp tutacak farklı şeyler söyleyecek. Sen onları dinleme.
Benim sana bir abi tavsiyem; ev al, kardeşim. Yarın bir gün gelirin veya kazancın kesilirse, elden ayaktan düşersen, Tanrı göstermesin, hastalanırsan, o zaman başını sokacak bir evi gerçekten mumla ararsın.
Ev çok zor birşey bu devirde, fakat bir evin olursa, faturalarını ve diğer tüm masraflarını ödemek çokta zor bir şey değil. Ama evin yoksa, kirada oturduğunu düşün. Kiralar sürekli artıyor ve enflasyondan dolayı
bir süre sonra artık buna yetişemeyeceksin çünkü paranda buharlaşmış olacak. Mesela bir kira 20.000 TL olduğunu varsayarsak, yılda 240.000 TL eder. Evini al geç ondan sonra birikim ve yatırım işlerini düşün.
Kirada oturmak dert oldu bu devirde artık, kiracısı ayrı muhabbet ev sahibi ayrı bir dünya. Kiranı paşa paşa ödeyen biri olsan bile çıkartıyorlar arsızlıktan, düzenin herşeyin bozuluyor sonra. Kiranı bir gün gelecek
ödeyemediğini varsay ve para yetiştiremediğini düşün; "direkt olarak dışardasın" o yüzden önce barınma ihtiyacını düşün sonra yatırımı düşün.
abi gerçekten kirada yaşamak çok zor. aile evinden çıkıp 3 ay kendim tek başıma kirada yaşadım aylık 20 bin kiradan 1+1 ev. sadece girerken 60 bin ödedim emlakçı şu bu, bi süre sonra insan o kadar parayı ödeyemiyor veya zoruna gidiyor kendimi batıyo gibi hissettim kiracı olmanın ne kadar zor olduğunu anladım yani sürekli sırtında bir yük..