busienes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
selamlar, 20 yaşındayım 1.7m lik bi bmw aracım var 500-600k falan da birikimim var sizce ev mi alayım yoksa bu şekilde devam mı ?
hiç evim yok garanti bi işim yok sosyal medya üzerinden çalışıyorum bugün iş var yarın yok bi bakıyorum hesabım kapanıyor falan.
arabamı da çok seviyorum ama artık gereksiz olduğunu düşünmeye başladım. 250 bin tl motor yedi onun masrafı 50 bin tl civarı bakım masrafı total aylık 10-15 bin de benzine gidiyor sürekli masraf yani anlayacağınız.
benden yaşça tecrübeli vs finans ve yatırım alanında bilgili kişiler de özellikle tavsiye verirse sevinirim.
150 bin tllik motorum var onunla git gel yaparım bi yerlere diye düşünüyorum arabayı satınca
sizce ne yapayım nasıl değerlendireyim
mesela 2.2m parayla direkt ev mi alayım 3 ay faizde tutup 2.5m civarına mı ev alayım veya araba kalsın mı tavsiyeniz nedir
Burda yaşayıp görmemiş ve hiçbirşeyi deneyimlememiş olan arkadaşlarımız atıp tutacak farklı şeyler söyleyecek. Sen onları dinleme.
Benim sana bir abi tavsiyem; ev al, kardeşim. Yarın bir gün gelirin veya kazancın kesilirse, elden ayaktan düşersen, Tanrı göstermesin, hastalanırsan, o zaman başını sokacak bir evi gerçekten mumla ararsın.
Ev çok zor birşey bu devirde, fakat bir evin olursa, faturalarını ve diğer tüm masraflarını ödemek çokta zor bir şey değil. Ama evin yoksa, kirada oturduğunu düşün. Kiralar sürekli artıyor ve enflasyondan dolayı
bir süre sonra artık buna yetişemeyeceksin çünkü paranda buharlaşmış olacak. Mesela bir kira 20.000 TL olduğunu varsayarsak, yılda 240.000 TL eder. Evini al geç ondan sonra birikim ve yatırım işlerini düşün.
Kirada oturmak dert oldu bu devirde artık, kiracısı ayrı muhabbet ev sahibi ayrı bir dünya. Kiranı paşa paşa ödeyen biri olsan bile çıkartıyorlar arsızlıktan, düzenin herşeyin bozuluyor sonra. Kiranı bir gün gelecek
ödeyemediğini varsay ve para yetiştiremediğini düşün; "direkt olarak dışardasın" o yüzden önce barınma ihtiyacını düşün sonra yatırımı düşün.