Sorunlar ve Çözüm Önerileri:
- Kullanıcı Tarafından Seçilen Standart Sayfa Olmadan Kopya (24 Sayfa)
- Açıklama: Google, aynı içeriklere sahip farklı URLlerden yalnızca birini standart (canonical) olarak seçer. Eğer yanlış bir canonical etiketi kullanıldıysa, diğer sayfalar dizine eklenmeyebilir.
- Çözüm:
- Her sayfa için doğru canonical etiketi ayarlandığından emin olun.
- Aynı içeriği barındıran sayfaları birleştirerek tek bir URL üzerinde toplayın.
- Google Search Consoleda bu sayfaları tekrar doğrulama için gönderin.
- Yönlendirmeli Sayfa (4 Sayfa)
- Açıklama: Bu sayfalar, başka bir sayfaya yönlendirilmiş. Google yönlendirilen sayfayı dizine eklemez.
- Çözüm:
- Yönlendirme mantığını kontrol edin (301, 302 gibi).
- Eğer bu sayfaların dizine eklenmesini istiyorsanız yönlendirmeyi kaldırın.
- Yönlendirme doğru ise, yalnızca hedef URLnin dizine eklendiğinden emin olun.
- Bulunamadı (404) - 24 Sayfa
- Açıklama: Bu sayfalar, mevcut olmayan URLlere işaret ediyor.
- Çözüm:
- Eksik sayfaları tekrar oluşturun veya doğru sayfalara yönlendirin (301 yönlendirmesi).
- Arama motorlarına gereksiz 404 hatalarını bildirmekten kaçınmak için tarama raporlarını düzenli kontrol edin.
- Tarandı - Şu Anda Dizine Eklenmiş Değil (14 Sayfa)
- Açıklama: Google bu sayfaları taramış ancak dizine eklememiş.
- Çözüm:
- Bu sayfaların içerik kalitesini kontrol edin (benzersiz ve kullanıcı odaklı içerik olmalı).
- Robots.txt ve meta etiketi ayarlarının doğru yapılandırıldığını kontrol edin.
- Search Consoleda İstek Gönder seçeneğiyle bu sayfaların tekrar dizine eklenmesini talep edin.
- Kopya - Google Kullanıcıdan Farklı Bir Standart Sayfa Seçti (0 Sayfa)
- Açıklama: Google, kopya içeriklerden birini diğerine tercih etmiş.
- Çözüm:
- Hangi sayfanın öncelikli olması gerektiğini canonical etiketlerle belirtin.
- İçeriği benzersiz hale getirin veya gereksiz kopyaları kaldırın.
Bu Sorunları Çözmek İçin Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?
- Analiz ve Optimizasyon:
Tüm sayfaların Search Console hatalarını detaylı bir şekilde analiz edip, gereken düzeltmeleri yapıyorum. - Canonical ve Yönlendirme Düzenlemeleri:
Doğru yönlendirme kuralları ve standart sayfa ayarları yapılandırılarak Googleın siteyi daha iyi anlaması sağlanır. - Dizine Eklenme Sürecinin Takibi:
Tüm hataları giderdikten sonra sayfaları tekrar Googlea bildirip, doğrulama sürecini sizin adınıza takip ediyorum. - Performans Raporlaması:
Çalışma sonunda yapılan her değişiklik için detaylı bir rapor sunuyorum.
Hizmetin Detayları ve Ücret Bilgisi İçin:
Bana mesaj göndererek daha fazla bilgi alabilirsiniz. Sitenizin ihtiyaçlarına uygun ekonomik bir çözüm sunmaktan memnuniyet duyarım.
Teşekkürler iş verildi ve tamamlandı indeks sonucu değişmezse muhtemelen kendim veya başkasına tekrardan yaptıracağım