Merhaba değerli hocalarım,
Bu gece sizlere internetten para kazanma hikayemi anlatacağım.Facebook ve Pinterest spam zamanından da bilgiler vereceğim.Kısa dizi tadında olacak, çekirdeğinizi alıp gelebilirsiniz
İlk internetten para kazanmam Lise yıllarımda Knight Online ve Silkroad Online oynayarak oyun parası ( gold bar ) satışı yaparak kazandım.O zamanlar iyi kötü harçlığım çıkıyordu.İlk Silkroad'da wizard karakterim vardı, srobot kullarak taksi yaparak insanların karakterini para karşılığı slotta kasıyordum.Biriken oyun paralarını siteye satıyordum.Silkroad'a çinliler el atınca oyun parasının değeri çok düştü ve bende uğraşmadım bıraktım.Çocukluğumun oyunu Knight Online'ye geri döndüm.Artık biraz daha büyümüştüm oyuna eskisi gibi para yatırıp eğlenmekten çok para kazanmayı hedefledim.İlk başta maradon pazarını gezdim. Al - Sat yapmaya başladım. Baktım ekmek var 2. laptopu aldım.Onla da aynı işi yapmaya başladım.Sonrasında multi client (çoklu oyun) buldum ve bilgisayarımdan 8-9 oyun açıyordum.Hepsini pazara koyuyordum.Multi clientten defalarca banlansamda, hacklenip charlarım soyulsa da o zamandan iyi para kazandım.Asgari ücretin yarısı kadar diyebilirim.Üniversite 1. sınıfın ortasına kadar bu işi yaptım.Sonrasında Eskişehir Ogü'den sınıfımdan x diye biriyle tanıştım.Yaptığım işi anlattım o da Facebook'ta sayfa kasıyormuş.2 sayfasını çaldırmış, birilerine güvenip sayfada yöneticilik vermiş, onlarda sayfaları çalmış.Yılmamış tekrar x bir görüşte sayfa oluşturup onu kasıyordu.Bana güvenip sayfasına ortak etti.Sonrasında ortaklığımız bozuldu ve ben yeni sayfa açtım oda sayfasıyla kasmama yardım etti bir yere kadar. Benimde artık 20 binlik sayfam vardı o dönem.O zamanlar facebook akışı çok iyiydi, sayfanda paylaştığın paylaşımlara beğeni vs. gelince büyüyordu.Şimdi ki gibi para göz değildi Facebook

Neyse sayfam 200k'yı geçmişti.Artık reklam almaya başladım o dönem bursum yoktu ama burs gibi haber sitelerinden aylık para alıyordum.Bir yere kadar idare etmişti.Sonra bir iş kurdum reelde ve sayfamı satmak zorunda kaldım.O işte pek iyi gitmedi.1-2 sene boş kaldım. 2016 yıllarında facebooktaki grupları keşfettim.Linkli paylaşımlar, sayfa gönderileri atılıyordu.O zamanlar x bir reklam firmasına site yaptırdım.Başladım milletin gruplarına haber - video linkleri atmaya.O zamanın parası unutmam 2 ayda 10 bin TL kazanmıştım.Sonrasında yazın bitişinde facebook olaya el attı ve link atmayı epey engelledi

Spamında sonuna gelmiştik

Facebook'ta sonrasında canlı yayın anketi açarak sayfa büyütmeye başladım. parti isimleri yazıyor yarın seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz tarzında.İnanılmaz etkileşim alarak sayfa büyüyordu.Elimde 2-3 tane büyük sayfam olmuştu. x firmayla hala çalışıyordum ama çok az kazanıyordum.Elime geçen 10 bin tl ile sayfa almadım çok plansız parayı har vurup harman saçtım.Üniversiteden ayrılmaya yakın elimdeki sayfalar vardı ve memleketime geri döndüm.
Memleketten internet ve pc ile arası iyi olan bir arkadaşım vardı.Bu arkadaş Pinterest Spam'dan vurgun yapıyordu o dönem.Bana da öğretecem diye adeta yalvardı bir süre girmedim.Sonrasında bir adet adsense alıp başladık pinterest spama.Siteleri kurmayı niche kategorileri vs. A'dan Z'ye öğretti.Sonrasında Adsense para yazmaya başlayınca ayın 20'sinde banlandı ve para içeride kaldı.Yılmadım param yoktu, annemden 1 adet çeyrek altın borç aldım.Tekrar 1 adsense alıp ve yine başladık siteleri kurmaya.Pandemi zamanıydı, 6 ayda o zamanın parası 35 bin TL civarı spamdan para kenara koymuştum.O dönem memlekette herkes bunlar nasıl para kazanıyor diye öğrenmek için peşimizde koşuyordu eyy gidi günler eyy

Neyse pinterest spamında sonuna gelmiştik, hesaplar shadowa girmeye başladı ve o dönemde bitti.Sonrasında şuanki yaptığım işe başlamaya karar verdim.Birinden satılık sayfalarını aldım ve deneme yanılma yoluyla sponsorla facebook ta sayfa büyütmeyi öğrendim. 2 milyon bir kitlem vardı artık. Bu kitleyle haber siteleriyle çalıştım. asgari ücret 4000 iken 6 bin civarı aylık para alıyordum. x bir firmasıyla da ara ara haber sitesi bulamayınca çalışıyordum.Yıllarca o x firma sömürdü beni.Sonra biri vasıtasıyla adsense ye başladım.x firması 2-3 bin tl aylık kazanırken adsenseyle 17-25 bin civarı para kazanmaya başladım.Artık düzenimi tam anlamıyla kurdum.İyi kötü para kazanmaya devam ediyorum.Hala kazandığım paranın büyük bir bölümünü işime yaratıyorum. Bu zamana kadar hep azimle bir şeyler araştırdım, çalıştım, uyguladım.Şansıma da hep karşıma iyi arkadaşlar çıktı.
Hikayemi beğendiyseniz, her yoruma +r10