Sorunlar ve Çözüm Önerileri:

1. Kullanıcı Tarafından Seçilen Standart Sayfa Olmadan Kopya (24 Sayfa)
    • Açıklama: Google, aynı içeriklere sahip farklı URL’lerden yalnızca birini standart (canonical) olarak seçer. Eğer yanlış bir canonical etiketi kullanıldıysa, diğer sayfalar dizine eklenmeyebilir.
    • Çözüm:
      • Her sayfa için doğru canonical etiketi ayarlandığından emin olun.
      • Aynı içeriği barındıran sayfaları birleştirerek tek bir URL üzerinde toplayın.
      • Google Search Console’da bu sayfaları tekrar doğrulama için gönderin.
  2. Yönlendirmeli Sayfa (4 Sayfa)
    • Açıklama: Bu sayfalar, başka bir sayfaya yönlendirilmiş. Google yönlendirilen sayfayı dizine eklemez.
    • Çözüm:
      • Yönlendirme mantığını kontrol edin (301, 302 gibi).
      • Eğer bu sayfaların dizine eklenmesini istiyorsanız yönlendirmeyi kaldırın.
      • Yönlendirme doğru ise, yalnızca hedef URL’nin dizine eklendiğinden emin olun.
  3. Bulunamadı (404) - 24 Sayfa
    • Açıklama: Bu sayfalar, mevcut olmayan URL’lere işaret ediyor.
    • Çözüm:
      • Eksik sayfaları tekrar oluşturun veya doğru sayfalara yönlendirin (301 yönlendirmesi).
      • Arama motorlarına gereksiz 404 hatalarını bildirmekten kaçınmak için tarama raporlarını düzenli kontrol edin.
  4. Tarandı - Şu Anda Dizine Eklenmiş Değil (14 Sayfa)
    • Açıklama: Google bu sayfaları taramış ancak dizine eklememiş.
    • Çözüm:
      • Bu sayfaların içerik kalitesini kontrol edin (benzersiz ve kullanıcı odaklı içerik olmalı).
      • Robots.txt ve meta etiketi ayarlarının doğru yapılandırıldığını kontrol edin.
      • Search Console’da “İstek Gönder” seçeneğiyle bu sayfaların tekrar dizine eklenmesini talep edin.
  5. Kopya - Google Kullanıcıdan Farklı Bir Standart Sayfa Seçti (0 Sayfa)
    • Açıklama: Google, kopya içeriklerden birini diğerine tercih etmiş.
    • Çözüm:
      • Hangi sayfanın öncelikli olması gerektiğini canonical etiketlerle belirtin.
      • İçeriği benzersiz hale getirin veya gereksiz kopyaları kaldırın.

Bu Sorunları Çözmek İçin Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?

• Analiz ve Optimizasyon:
    Tüm sayfaların Search Console hatalarını detaylı bir şekilde analiz edip, gereken düzeltmeleri yapıyorum.
  • Canonical ve Yönlendirme Düzenlemeleri:
    Doğru yönlendirme kuralları ve standart sayfa ayarları yapılandırılarak Google’ın siteyi daha iyi anlaması sağlanır.
  • Dizine Eklenme Sürecinin Takibi:
    Tüm hataları giderdikten sonra sayfaları tekrar Google’a bildirip, doğrulama sürecini sizin adınıza takip ediyorum.
  • Performans Raporlaması:
    Çalışma sonunda yapılan her değişiklik için detaylı bir rapor sunuyorum.
Hizmetin Detayları ve Ücret Bilgisi İçin:
Bana mesaj göndererek daha fazla bilgi alabilirsiniz. Sitenizin ihtiyaçlarına uygun ekonomik bir çözüm sunmaktan memnuniyet duyarım.