1. Aynı kullanıcı adı ile birden fazla site tanıtımı yapmak sorun olur mu?

Evet, bu bir sorun. Çünkü forum yöneticileri aynı kullanıcı adı altında birden fazla site ekleyen kişiyi fark ettiğinde bunun ticari bir amaçla yapıldığını düşünebiliyor ve tanıtımlarınızı onaylamama ihtimali doğuyor bu durumda. Bunun için farklı kullanıcı adları kullanarak her site tanıtımını ayrı bir profil üzerinden paylaşman lazım ve paylaşımlarını zamanlamayı ve içerikleri çeşitlendirmeyi düşünebilirsin. Bu sayede daha doğal bir görünüm elde edersin

2. Backlink çalışması yaparken ana domain mi, alt sayfa mı hedeflenmeli?

Hedeflediğin anahtar kelimelerin geçtiği alt sayfalar (örneğin: tadilat.com/kadikoy-tadilat-firmalari) daha spesifik bir hedefe yöneliktir ve genelde daha etkili sonuç verir ama sadece ana domain (tadilat.com) üzerinden çalışma yapmak bu alt sayfanın sıralamasını doğrudan artırmaz. Hem ana domain hem de hedeflediğin alt sayfa için backlink çalışması yapmalısın örnek veriyorum 100 backlink alacaksan, bunun %70’ini alt sayfa (/kadikoy-tadilat-firmalari) için, %30’unu ana domain (tadilat.com) için yönlendirebilirsin. Bu kombinasyon daha doğal bir backlink profili oluşturuyor

3. SEO paketlerinde 3-4 anahtar kelime istenmesinin nedeni nedir?

Doğal backlink profili oluşturmak, aynı anahtar kelimeyi defalarca kullanmak, Google’a bu bağlantının spam olduğunu düşündürüyor. Farklı kelimeler kullanarak daha doğal bir backlink profili oluşturman gerekiyor. Çeşitli anahtar kelimelerde yükselmek örnek veriyorum hedef kelimeleriniz şu şekilde olabilir: "Kadıköy tadilat firmaları" "Kadıköy tadilat hizmeti" "tadilat firmaları Kadıköy" bu çeşitlilik, daha geniş bir arama trafiğini hedeflemenizi sağlamış olur. Bir anahtar kelime şunu ifade eder: Çalışma yalnızca tek bir anahtar kelime üzerine yoğunlaşır. Diğer kelimelerde yükselmen mümkün olmaz ve doğal olmayan bir backlink profili oluşturmuş olursun. Üç veya dört anahtar kelime ise şunu ifade eder: Hedef kelimeler arasında dağılım yaparak daha dengeli bir SEO çalışması yapmış olursun. Çeşitli anahtar kelimelerde yükselme şansın artar. SEO çalışması yapan kişi/ajans, bu kelimeleri backlink alacağı yazılarda veya forumlarda linklerini eklerken kullanır. Örnek veriyorum "Kadıköy tadilat firmaları için tadilat.com'' "Kadıköy tadilat hizmetleri için bu sayfaya göz atabilirsiniz: tadilat.com/kadikoy-tadilat-firmalari''

4. 100 foruma aynı makale ile site tanıtımı yapılabilir mi?

Aynı makaleyi 100 foruma göndermek kısa vadede zaman kazandırır ana uzun vadede etkili bir yöntem değil ve sorun olma sebebi yinelenen içerik yani google aynı içeriğin farklı sitelerde yayınlanmasını tespit eder ve bu backlinklerin etkisini azaltır.Forum yöneticileri ise bazı forum yöneticileri, kopyalanmış içeriklerin yayınlanmasına izin vermeyebilir. Yapman gerekenler Her forum için ayrı makale yazmak zorunda değilsin ama içeriği %30-40 oranında farklılaştırmalısın. Örnek veriyorum, giriş, başlık ve sonuç kısımlarını değiştirerek benzersiz içerikler oluşturabilirsin veya spin içerik kullanabilirsin daha hızlı sonuç almak için makalelerini otomatik olarak yeniden yazabilen "spin içerik" araçlarını kullanabilirsin ama spin içeriklerin anlamlı olmasına dikkat etmelisin alternatif yöntem ise ana bir makale hazırlamak ve bu makaleyi birkaç farklı versiyona bölüp varyasyonlar oluşturmak. Örnek veriyorum Giriş kısmında farklı kelimeler kullan ve her birkaç forumda farklı başlıklar ve cümle yapıları tercih et