Öncelikle seo uzmanı falan değilim hatta yanlışta biliyor olabilirim sadece bildiklerimden cevap vermek isterim. Uzman arkadaşlar düzeltirlerse yanlışlarımı ben de sevinirim.
1- Forumlara site tanıtımı yaparken her site tanıtımı için aynı kullanıcı adını kullansam sorun olur mu ?
Örnek: aynı kullanıcı adı ile önce x.com u sonra y.com u ekledim. Sonuc olarak bu eklediğim siteler forumda alt alta geldi. Bunu gören yönetici aynı kullanıcı adı ile birden fazla firma eklediğimi görünce onay vermeme gibi bir durum olur mu ?
- Zaten cevabı vermişsiniz siz de öyle düşünüyorsunuz bence de anlayabilir ve onay vermeyebilir. Farklı nick kullanmak daha iyidir bence.
2- bir tadilat firması var ve site adı tadilat.com diyelim. Ve Kadıköy de hizmet vermek istediğini düşünelim. yükselmek istediğimiz kelime de Kadıköy de tadilat firmaları olsun. Bunun için yani yerel seo ile daha etkin olacağı için tadilat.com/kadikoy-tadilat-firmalari adında bir sayfa oluşturdum. Şimdi soru da şu. Backlink çalışması yaparken tadilat.com u yazmam yeterli olur mu yoksa oluşturduğum linke de ayrı bir çalışma mı yapmam gerekir ?
- tadilat.com/kadikoy-tadilat-firmalari sayfası ve oradaki kelimelerin yükselmesini isterseniz tadilat.com yani direkt site alan adı yerine tadilat.com/kadikoy-tadilat-firmalari sayfasını ekleyin backlink sırasında. Böylece o sayfa daha hızlı yükselir. Ayrıca backlink alınacak sitelerde yeni açılan konu veya içerikler index almadan linkinizi eklemeniz seo açısından daha iyidir.
3- r10 da da gördüm bu seo paketi satanlar, backlink çalışması yapılırken neden 3-4 adet anahtar kelime istiyor. Öncelikle Neden isteniyor, ne işe yarıyor, nasıl kullanılıyor, 1 tane olunca ne oluyor 3-4 adet olunca ne oluyor ? Yani örneklendirecek olursak, seo paketi satın alıcam ve pakette 100 adet site var ve benden de benden 3 adet kelime istedi. Bu 3 kelimeyi nerede nasıl kullanıyor. bu kelime 1 olunca ne oluyor 5 olunca ne oluyor ?
- Bu kısımla ilgili pek bilgim yok fakat r10 veya farklı yerlerden satılan backlink paketlerini almayın derim. Siteniz uçsun başlıklı olanlar özellikle. Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemem ancak yüksek link çıkışlı backlinkler yarardan çok zarar sağlar.
Cevap yazabilirseniz biz cahillerde öğrenmiş oluruz bazı seyleri. Şimdiden tsklerrr