klasweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam valla ne diyeyim, pek dindar birisi. olmadığınızı anladım. Bana peygamber efendimiz yasak, kuran bana yasak veya helal demişse diğer teferruatlar beni ilgilendirmiyor.
ney diyeyim hocam, ama bir sağlam bir bilenden bilgi alın. ben burda ne desem yanlış anlaşılabilir ..

"Allah, dilediğini helal, dilediğini haram kılar." (Maide, 87).
benim için diğerleri önemli değil...

Bide şöyle düşün, mesela senin karamsar kaldığın şeyler gerçekten yasaksa ozaman ne olacak..
ama ya yasak değilse, ozaman kaybedeceğin bişey yok , zaten etin tadını biliyorsun helal olanlardan yedin..

hayırlısı hocam Allah yardımcınız olsun, ama tavsiyem siz dikkat edin ikisinede
Dindar biri sayılırım hocam fakat gözümüz açık olması lazım Sonra dinimiz alay konusu oluyor bunu benim sorduğumu değil de saygısızlık yapacak birinin sorduğunu düşünün. Bu şekilde cevap verirseniz sizin için demiyorum da bu şekilde cevap verirsek alay edecekler ve Arap düşkün olduğumuzu söyleyecekler. Veya Müslümanlığı araştıran birisi sormuş olsa. Ki şu anda çok fitne var mesela sidik necistir önde gelen isimlerden biri kalkıp diyor ki evet öyle bir şey oldu ve deve sidiği sünnettir dedi ve alay konusu olduk hayır öyle bir şey yok diyebilmelisiniz. Çünkü necasetten keramet olmaz. Şartlar gereği dağın başında yapılmış ilk yardım şekli olabilir ancak koca ümmeti bağlamaz mantığı elden bırakmayalım ve dinimizi ajanlara yem etmeyelim.

Nitekim ayetlerden birinde Allah'ın haram etmediklerini haram helal etmediklerini helal sayacak kişilerin olacağından da bahsediyor. Tüm samimi duygularımla gittim tekrar baktım ve söylediğim sonuç çıktı yani sonuçsuz.