Merhaba,

2019 yılında yaşadığım yaya ile bir trafik kazası sonucu mahkemelik oldum ilk davada ben haklı bulundum fakat 2023 yılında yaya tekrar dava açarak davada haklı bulundu ve kendısı ile anlaşarak 50.000 tl gibi bir ücret ile davayı geri çektirttim. Karşılıklı Protokol imzalandı hiç bir hak talep etmeyeceğine dair ileriye dönük. Fakat ilk dava devam ederken benim trafik sigorta şirketim yaya şahısa benım haberım olmadan ve dava devam ederken 2019 yılının parası ile 270.500 tl para ödemiş. Yıl oldu 2025 şimdi sigorta şirketi bana bu faturayı faizleri ile birlikte 350.000 tl olarak rucu etmek için icra davası açmış.

Not : Olay yeri terkten dolayı tarafımıza rucu etmek istiyorlar ilk davayı kazanmamın nedenide buydu yaya olan şahısın ayagının uzerınden geçtiğimi fark etmediğimden dolayı basıp gittim ama ikinci davada kamera kayıtlarına daha detaylı bakılıp gerçektende geçmişim fark etmeden

Avukatım ile konuştum kendisi itiraz edeceğimizi söyledi 1 hafta vaktimiz varmış ama üzerime kayıtlı 1 adet araç bulunuyor bunu itiraz etmeden evvel akrabam olmayan birine devir etmemi söyledi. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Şu an saçma bir durumla karşı karşıyayım.

Avukatım eğer itirazımız kabul olmaz ise eve haciz, maaşa haciz gibi işlemler yapılabileceğini söyledi.

2 gün önce aracımı satıp bütün borçlarımı sıfırlamıştım yeni bir araç almıştım Şimdide karşımıza bu çıktı gerçekten borç yiğidin kamçısıdır. Peşimizi bırakmıyor