Alışmak lazım, kibar olacaksanız kaba bir davranış görmenin sizde oluşturacağı bozuntuyu göze alarak kibar olmak lazım. Genede kibarlık tercihimdir, kabalık görürsem de karşımdaki kişinin ayıbıdır.
Hata sende böyle insanlara 3-5 katına yapacaksın o işi
Selam almayan esnaf ve cevap vermeyen kasiyer, en sevdiğim ☺
Eskiden ben de nefret ederdim, hatta bir daha iş yapmamak için direkt engellerdim.
Şimdi o kadar bile umurumda değiller, bu tarz tiplemeler 2 gün sonra ben kimim dese hatırlamam.
Hedefleriniz varsa katlanacaksınız hocam o adamın salaklığına takılmayın yani fazla.
Görüldü atanlardan nefret ediyorum. Birisi bana atmıştı bende ona attım azıcık içim soğudu :|
Geçen gün de bi çocuk telefonumu istedi. Birini aradı ve kapattıktan sonra telefonu verip tamam diyip gitti. Güldüm geçtim ama belli ki ailesi teşekkür etmeyi öğretmemiş. Çok da takılmadım buna.
Adamın dükkanına gidiyorum 5 k anında ödemesini yapıyorum ürün sonra gelecek diyor onuda kabul ediyorum ama adam karşıma geçmiş koltukta yayılmış ayak ayak üstüne atmış benimle öyle konuşuyor

teşekkür ne ki...
Aynı maalesef. Hiç bir çıkarın yok, anlatıyorsun, tekrar cevaplıyorsun, gece gündüz cevap veriyorsun, alacağını aldığı an görüldü olup sohbet bitiyor.
Gece 2-3 de yazıyor adam senden cevap bekliyor, cevap veremediğin durumda "?" bunu atıyor. Sağlıklı bir insan davranışı değil.
Eskiden okulda beşeri münasebetler dersi olurdu, küçük yaşta acilen başlamalı.
Ücretsiz yardım etmeyi bırakıyorsunuz bir yerden sonra.
Yıllarca ücretsiz temalar dağıtmış, karşılığında hakareti aşan sözler duymuş birisi olarak söylüyorum. Aynı şekilde sanki senin görevinmiş gibi yardım ettiğin adamın teşekkür bile etmeden ortadan kaybolması can sıkıcı.
Ne zaman sorulan soruya ücretli olarak yardımcı olabilirim veya maalesef bu hizmeti ücretli sunuyoruz derseniz; o zaman değerli oluyorsunuz.
Karşınızdakinin size değer vermesini istiyorsanız önce siz kendinize değer verin ve kimseye bedava çalışmayın.
Birileri forum kültürü neden bitti, neden eskisi gibi yardımlaşma yok diye konu açıyor sürekli bu konu herkes için güzel bir örnek.
Gördüğüm kadarıyla hepimiz bu durumdan ötürü tepkiliyiz
Dediğiniz gibi; böyle insanları ciddiye almamak ve yardım etmemek gerekiyor...