Dostnamez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ürünler al-sat ürünler miydi drop muydu yoksa kendi üretiminiz miydi ?

E-ticareti bırakmak yerine kendi siteniz ve sosyal medyadan niye devam etmediniz özel bir sebebi yoksa.
Ürünler Al-Sat şeklindeydi ancak Aldığımız firma da dünya çapında büyük bir şirket E-Ticereti kurarken de o şirketin hissedarlarından biri ile çalıştık.

sosyal medya ve siteden oluşturduk ancak yeterli bir verim alamadık Trendyol hazır müşteri ürünleri koyduğumuz anda siparişler gelmeye başlıyordu.

yani iş birliğiydi bizim e ticaretimiz ancak piyasaya göre en dip fiyattan ürünleri almamıza rağmen enfilasyona yenik düştük. Biz kazanmaktan çok Trendyola kazandırdık.

Örnek veriyorum Blender alış fiyatı 300TL biz bu üründen 100 stok aldık her üründen 100-500 arası.
Ancak o dönemde dolar sürekli artığı için stok erdiğinde tekrar almak için 350 ödememiz gerekiyordu.
Diyelim ki yeni stok aldık ancak bu seferde bizden önce alan birisi 10.000 adet alıyor ve aynı fiyattan satmaya devam ediyor biz 350den alınca da kâr edemiyoruz.
Yani bu seferde ürünleri satamıyoruz.
Çünkü piyasada ki kişiler bizden daha ucuza satıyor.
Bizim sektörümüzde bulunan firmalardan birini ziyarete gittim.
Ciddi anlamda her üründen en az 10.000 er adet ürün var büyük bir bina yani bu şekilde sektörde kaybolduk …

Kısaca 10.000 adet ürün alıp her birinden 1 yıl sonra satsak paraya para demeyiz ancak artık ona bile vergi geldi diye biliyorum.