burak.atalay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı firmalar trendyol ile satış adetleri ve cirolarına göre özel komisyon anlaşması yapabiliyor. Büyük firma diye bahsettiğimiz kişiler bu tip anlaşmalar ile daha düşük komisyonlar ile düşük fiyatlar veriyor. Herkese eşit haklar sağlanması gerekiyor diye düşünüyorum ama maalesef ki durum böyle.

Örnek vermek gerekirse;
Ben motosiklet lastiği satan bir firmayım, rakiplerim %11 komisyon ile ürün satarken ben %8,25 komisyon ile özel anlaşmamız gereği 1 ay boyunca ürün sattım. Hem de bunu kasım-aralık kampanyalarının olduğu en yoğun dönemde yaptım.

%1 vergi olayına gelince de, vergiyi peşin olarak trendyola ödüyorsun o da devlete ödüyor. Sonrasında ben o %1 oranı hali hazırda devlete ödediğim vergiden düşüyorum. Aslında değişen birşey olmuyor. Sadece devlet erkenden kesin yollarla vergisini topluyor.
Bu bunu bir çok kez duymuştum ancak adil olma açısından böyle birşeyin tamamen kalktığına dair bilgi verdiler yani her firmanın komisyon oranları tamamen aynı Trendyoldan üretici olmadan kazanmak kolay değil.

Trendyol ile görüşme sağlamıştım sonuçta küçük çaplı bir mağaza değildik dediğim gibi 2021 yılında faaliyet gösterdim 2021-2022 arası 1 yıl bile değil.
+10.000 den fazla ürün sattık 300 ila 7000 arası ürünler.
İade oranı %20den fazla idi.
2022ye girmeden de faaliyetleri durduk ve e ticarete son verdik çünkü zarar ediyorduk.

Trendyol böyle artık komisyon indirimini yapmadıklarını tüm mağazaların ve haksız rekabet olmaması adına herkesin komisyonlarını eşit yaptığını belirtti.
Zaten bu kararı alma sebebide Haksız Rekabetten tredyola dava açılmış olmasıydı.