Zonguldaktaki aşırı pahalılığı anlamak anlatmaktan çok daha zor. Eskiden Zonguldak'a bağlı olan Bartın ve Karabük'ü de dahil edebiliriz.

Kömür madeni demir çelik sanayi ve kağıt fabrikası dışında hemen hiçbirşeyi olmayan bir bölge.

Sanayi olarak adana antep vs yanında sönük kalır. Turizm desen yok gibi bir şey.
Ancak zamanında yapılan birkaç fabrika ve kmür madenleri sayesinde bölge büyük bir dış göç almış.

Sanayi ve ticarette yaşanan gelişme kültür sanat ahlak ve bilim açısından ilerleme sağlamamış. Ancak gösteriş görgüsüzlük kibir haset almış başını gitmiş.

80li 90lı yıllarda bölge ülkenin en pahalı yerlerinden birisiydi. Aradan geçen zamanla birikte onca ekonomik kriz vs olmasına rağmen bölge yine pahalı.

Heryerde olduğu gibi burada da zengin fakir var. Ancak bu pahalılığı makul gösterecek bir tane özellik göremiyorum.

80li 90lı yılara kadar göç alan bölge o zamanlardan sonra dışarıya göç veriyor.

Tüm bu pahalılığa rağmen her yer şantiye, inşaatlar devam ediyor. özellikle Çaycuma ilçesi başta olmak üzere, trakya tarafında iş yapan müteahhitler bile burada iş yapmaya geliyor.

***
Acayip bir bölge, 40 yıllık tecrübeme rağmen bu bölgenin tuhaf dengelerini anlayamadım.


Başlık biraz kaba olabilir, ancak durumu ifade etmek için son derece zayıf aklıyor.