m4lisen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam kanal ismi vs. her şey güzel başarılı beğendim değerlendirmeyi sunayım.

banner kısmında logonun arkaplanıyla uyumlu renk içerisinde:
  • sağ altta sosyal medya
  • ortada slogan vs. varsa küçük yazıyla açıklama
  • solda logo
  • sol altta bilgilendirme yada uyarı metni (ince fontta)
  • yine orta kısımda kalın yada normal büyük fontta her kullanıcının tekrar geleceğini ve onlar için ilgi uyandıracağı bir metin (örneğin: her çarşamba xxx programı)

kanal bilgileri:
  • logo: parmak izi büyütülmüş, kayıp ipuçları üstteki gibi üst kısımda, diğer ince yazılar ya altta yada tam tersi şekilde aşağıda olabilir.
  • açıklama olabildiğince kısa ve devamına tıklamasını gerektirmeyecek uzunlukta olmalı.

shorts sekmesi
  • videonun tamamını izleyebilrisiniz gibi yanılgıya düşme, o yazıları kaldır. Daha basit tut, izleyici üstte yada bir yerde senin logona odaklanmasın. Logo orda kalsın ama göze batmasın.
  • kanal ismini hiç bir şekilde kullanma.
  • etkileyici kapak görselleri kullan, örneğini aşağıda bakabilirsin. Görsel kapaklar ilgi çekici olmalı.
  • emoji vs. kullanmaktan çekilme, ne kadar basit ve göze çarpıcı şeyler öne serersen o kadar dikkat çeker.

bu alttaki görsel de ise haber resmi vs. önemli gösterecek şeylerle süsleyebilirsin.

aşağıda ise videolar sekmesi var

videolar sekmesinde üst kısım geliştirilebilir ve ilgi çekmeye en yakın olanı ormanda v.. videosu, onun kapak görseline uygun arka plan ve renklendirme kullanırsan iş daha güzel olur, font ve ok kalabilir.

mesela bu alttaki video tam üstte söylediğim gibi; kıza odaklanmış, kayıp olduğunu söylüyor, önemli delili gösteriyor, işaretleme yapıyor ve sonucu veriyor.

bu da farklı bir video kapak görseli:

aşağıdaki ise short videonda olması gereken kapak görsel örneği.

senin kanalına uygun kayıp haberlerden gittim ve bu sonuçlar ortaya çıktı.

son resimde dikkat edersen kızlar önde ilk dikkati çekiyor ama arka planda olan kırmızı yuvarlakla işaretlenmiş adam daha bir göze batıyor, sol üstte ise bana konuyu anlatıyor.

umarım yardımcı olabilmişimdir.
İnanılmaz bir değerlendirme olmuş, emeğinize sağlık çok teşekkür ederim değerli önerileriniz için hepsini mutlaka yapacağım şüpheniz olmasın.