Kanma, Kandırılma, Yolda Kalma, Gözünü Aç İyi Oku

Değerli arkadaşlar,

Hepimiz ekmek derdindeyiz ve bu amaçlar çeşitli sektörlere adım atıyoruz. Çoğumuz e-ticaret yapıp köşeyi dönme yolunu seçmiş (en azından benim görüşüm). Bu yola girerken kendi web sitesine sahip olup ticaret yapmak isteyenler için çok kabaca 2 yol var.
1- Hazır E-ticaret scripti kiralamak (Yapma kardeşim)
2- Ücretsiz açık kaynak takılmak (Adamsın)
Tabi herkesin kişisel tercihine saygımız az da olsa var. Asıl bomba şimdi geliyor.
Siz bir firmaya, ajansa, freelancer tayfaya müracaat ettiniz anda size en uygun olanı değil kendileri en uygun olanı söylerler. Bununla ilgili birkaç salağa yatma numarasıyla birçok tecrübe edindim.
Amaç burada sizin sahip olduğunuz altyapı (varsa) boklamak size sıfırdan sistem kurdurmak.
A firmasına diyorum ki wordpress + woocommerce altyapım var. Buna kuralım bunun üzerinden danışmanlık yap bana. Diyor ki ""ooooo abi o çok kötü *** gibi iğrenç sana sıfırdan sistem lazım"" bir bakıyorum falansoftla anlaşma yapmış onu bana ittirecek.
B firmasına diyorum ki bende hiçbir şey yok. "Abi sana özel yazılım verelim bize ait çok müthiş bişe" bir bakıyorum bana wodpress+ woocommerce ittirmeye çalışıyor.
Demem o ki kardeşlerim gidin kendi beceriniz yetiyorsa wordpress + woocommerce çakın geçin. Bu firmaların amacı mevcut yapınızı boklamak ve sıfırdan sistem kurdurtarak sizden para çarpmak.

Yerli ve milli falan filansoftların da altyapılarının çin olduğunu (çinden devşirme hazır script) bilmeyen yoktur sanırım.