Merhabalar arkadaşlar,
Canımdan çok sevdiğim, neredeyse birlikte büyüdüğüm bir dostum var.
Bundan 10 ay önce evlendi, ilişkileri de gayet güzel gidiyor, onları gördükçe biz de kız arkadaşımla mutlu oluyoruz.
Şimdi sabahın köründe aradı dostum, biraz zor durumdaymış ve duyunca anlam veremedim.
Bu kardeşlerimiz çok bilinen bir mobilya markasından elden senetli taksit şeklinde mobilya almışlar.
12 ay taksit olacak şekilde, ilk 6 ay düzenli ödemişler ancak bu arkadaşım 6 ay sonunda battı gibi bir şey oldu kendi işini yapıyordu.
Sonrasında ödeme yapamamış tabii.
Dün UYAPda dosya açılmış icra dosyası, bugün de hukuk bürosu 1 saat içinde tamamını ödeyin, yoldayız size hacize geliyoruz tarzında bir konuşma yapmış.
Duyunca şaşırdım, kesin bilgim olmamasına rağmen dün açılmış dosya için bugün ne ev haczi kardeşim dur bakalım sen bir, ara konuş taksitlendirin, yardimci olun ödeyeyim tarzında konuş, niyetin belli olsun dedim. Aradan 5-10 dakika geçti geçmedi.
Abi aradım, hakaret eder gibi kardeşim zaten senetli ödemeymiş bu ödememişsin, taksit maksit yapmıyoruz. 1 saat içinde ödeyeceksen öde, yoksa hem senin hem eşinin eski yaşadığı evin kapısındayız 1 saat içerisinde. tarzında bir dönüş yaptı bana.
Hukuk bürosunun adını araştırdığımda en az 80-90 tane benzer yorum gördüm.
Akrabadan komşuya herkesi arayan, usulsüz beyan verip 1 saate hacizdeyiz diyip gitmeyen korkutan bir büro benim gözümde.
Ki taa bu arkadaşın bundan önce 2 yıl önce oturduğu eve gidileceği vs söylenmiş.
Daha önce icrayla işi olmamış biri olarak, yanlış bir bilgi vermemek adına sizlere sormak istediğim birkaç soru var;
- Ev haczi hala var mı?
- Dün açılan dosya için bugün hacize gelebilirler mi?
- Ödeme yapacak taraf ödeme yapmak istiyor ise ancak bütün parayı tek seferde ödeyemiyor ise ne yapmalı?
- Mobilyacıdan alınan eşyaları geri alabilirler mi?
Lütfen chatgpt cevapları ile zaman kaybetmeyelim.
Herkese şimdiden yardımları için teşekkürler.