Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hissettiklerinizi anlayabiliyorum.
Ben hep kopek besledim ama bu yaz kedinin biri bahcede dogum yapti ve 2 yavrusuna bakiyoruz. Evde SIKILDIKCA balkon kapsini acip cikmalarina izin veriyorum. Hemen donuyorlar. Biri disi digeri erkek. Ozellikle disi olan asiri evcil. Trafik konusunda sanslisiniz, birinin almis olabilecegi en yuksek ihtimal gibi geliyor. 10 aylik kedi kizginlik donemine girip ciftlesmek ister mi, dusunuyorum ama sanmiyorum. Elinizden geleni yapmissiniz. Donerse veya bulunursa lutfen alintilayip cevap yazin. Umarim sag saglim doner. Hava soguk ve kis oldugu icin diger kedilerle oynasa bile 1 gun sonuna kadar donecegini tahmin ederim. Umarims evindirici bir gelisme yasanir.
Çok teşekkür ederim eğer ilerleyen zamanlarda gelişme olursa mutlaka bilgilendiririm eksik olmayın.

ByHazerfen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizim binanın önünde de kediler var ve bazıları bir kaç defa ortadan kaybolup tekrar geri döndü fakat geri dönmeyenlerde olmuştu. Umarım kediniz geri döner ve hepsi iyi ve sağlıklıdır.
resulalagozoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kızgınlık dönemi belirli aralıklarla gelir. Yapmazsa 3-7 gün boyunca kendini gösterir. Sonra durur 1 hafta sonra tekrar başlar. Yani kızgınlık olsaydı bunu baştan gösterirdi. Ki olası durum dahi olsa çok fazla uzaklaşmaz çevrede bulunan kedi, kedilerle birlikte olur. Yani benim tahminim sizin açıklamanıza göre kedi birisi tarafından sahiplenildi. Aksi olsa zaten bu kadar uzun süre uzaklaşamazdı kendi bölgesinden. Geçmiş olsun umarım bir an önce geri gelir 🙏 içinizi rahat tuttun biri sahiplendiyse dahi ona iyi bakar 🫶🏻
O halde o ihtimal biraz daha düştü hocam. Diğer dediğiniz ihtimal daha olası gibi bana da öyle geliyor artık, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Başına bir şey gelmemiş olsun tek temennim o. Biri aldıysa da sonuçta sahipli olduğunu bilmeden almıştır güzel bakacaksa sorun değil tabiki. Yeter ki iyi olsun da..

Vigo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gelir diye tahmin ediyorum, eğer çok uzaklara gitmişse yolunu bulamayabilir belki çok tecrübem yok ama mahallenin yakınlarına düzenli aralıklarla mama bırakın belki mamaya gelince mahalleyi felan hatırlar, koku alma duyuları çok iyi diye biliyorum.

Yine farklı kişiler tarafından sahiplenilmişse ve uzağa gitmemişse işe yarar diye tahmin ediyorum, resim asmanız iyi olmuş.
Evet mahallenin bazı noktalarına mamasını bıraktım, kapının önüne mama kabını yattığı battaniyeyi falan koydum belki onun kokusuna gelir diye. Bekleyeceğiz artık, başka çare yok.

ilgice adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizim kedimiz erkekti 15 gün kaybolup gelmişti eli yüzü kara içinde, sonra 1-2 defa daha kaybolmuştu yine 1-2 günden veya bir kaç saatten geldiğinde yine eli yüzü kötüydü hatta bir keresinde ayağı kırık gelmişti, 16 yaşında 2023 de mevlit kandili günü birden hastalanıp öldü.

Bir tanıdığın kedisi kaybolmuştu bir binanın kömürlüğüne pencereden girmiş, adamlarda kapattığından orda kalmış miyavlama sesine orayı açtırmış ve bulmuş.

Eğer öyle girilebilecek yer varsa oralarda biraz beklemek incelemek gerek, onun dışın da eğer araba çarpması vs olduysa belki hayvan ambulansını bilen biri aradıysa hastane varsa arayın, bir ihtimal kasası olan bir arabaya biner altına üstüne girer o zaman da epey de zaman geçse gelme ihtimali yüksek.

Ara ara tekrar geziniyorum mahallede, bu muhitte pek o tarz bir durum yok hocam ya, araba çarptıysa bile biri alıp muhtemelen çöpe vs atmıştır diye tahmin ediyorum. Kaybolduktan 3-4 saat sonra tüm yol kenarlarına bakarak gezindim, konteynırların içini bile kontrol ettim ama böyle bir bulguya rastlamadım. Tek iyi olsun da sahiplendiyse de biri artık yapacak bir şey yok.