kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Kuran hiç bir şey istemiyor bunu kim uyduruyor bilmiyorum ama Kuran sadece Kuranı okumanızı ve ona göre yaşamanızı istemiş.

Son zamanlarda dini bilime yaklaştırma çabaları biraz moda oldu. Kuranda Matematik arayan mı dersin , fizik arayan mı dersin.

Ben Kuranı okudum bildiğiniz büyük çoğunluğu Hikayelerden oluşuyor.
Çok fazla eksik ve sıkıntılar var. Elbette inanarak okuyan birisi bunları görmezden gelebilir . Bana art niyetli diyebilirsin ama zaten her şeye tamam diyeceksem ne anladım ben o işten.
İşin gerçeği bir yaratıcının göndermesi bana göre imkansız.

Çok bariz şekilde eski hikayeleri ve bilgileri toplayarak oluşturdukları ortada.

Konuya gelirsek sen kısaca soru sor ama cevapları zaten belli kendini kandır , ters düşme diyorsun. Senin yaptığın şeyin anlamı yok. Senin mantığında sonuç ne olursa olsun Dinin söylediği noktaya çıkmak zorunda. Aksi bir nokta düşünülemez.
Düşünürsen ve ifade edersen art niyetli olursun din düşmanı olursun , dinden çıkarsın.

Kısaca Sorgulayamazsın.
Sadece yazılanları okur , sana uymasa bile kendin uygulamasan bile onaylarsın , onaylamama şansında yok.

Günümüzden biraz uç örnek vermem gerekirse.
Faiz yersin ama faiz haram değildir diyemezsin. Bir ortamda faiz yiyorum sorun yok diye ifade edemezsin.
Hocam kaç ayette “Akletmez misiniz? / düşünmez misiniz?/ şu dağlara bakın ibret alın./ x olayda sizin için ibretler vardır.” Gibi düşünmeye ve irdelemeye iten onlarca ayet var. Din beni körü körüne kabul etme diye bağırıyor. Bu sebeptendir ki irdelemek çok önem arz etmekte. Fikirlerinize saygı duydum ama katılmıyorum. Din bilimi kapsar. Bu burada tartışılacak şey değil belki anlatmasıda zaten kısa sürmez. Burada bu konu Polemikten öteye gitmez.