ytscript adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılım alanı için hangi iş ilanına baksam üniden mezun şartı görüyorum. Ulan edebiyat bölümü mezunu olan adam yazılım öğreniyor, 6 ayda sonra iş buluyor.
6 Aylık bir yazılımcının kesinlikle benim kadar tecrübesi olduğunu zannetmiyorum.
Sonradan gelip x şirketinden yazılım kursu alıp 6 ayda yazılımcı oluyor ve bakıyorsun githubda 2-3 proje anca var.
Bu artık bana (üniversite şart) izlenimi yaratıyor.
Gerçekten de öyle mi yoksa benim illa ha bire projeler yapıp public olarak paylaşmam mı gerekiyor?
Her zaman istisnalar vardır hocam. Elbet önüne engel çıkacaktır ama Başvurunuzda yeteneklerinizi ve test edilebilir olduğunuzu bir şekilde kanıtlamanız gerekmekte. CV hazırlarken Bildiğiniz diller, seviyeleri ve istediğiniz gibi seviyemi test edebilirsiniz izlenimi vermeniz gerekmekte.
Bİldiğiniz yabancı diller, hobileriniz,
Alt taraflarada eğitim durumunuzu koyarsınız.

Yani önce kendinizi pazarlayın ve rakiplerinizden iyi olduğunuzu kanıtlayın. Sonraki bölümlere kendiniz hakkında bilgiler, aralara bi yerlere eğitim durumunzu sıkıştırın.

Yani iş ilanında üniversite mezunu yazması, sizin başvuruyu yapamayacağınız anlamına gelmez.
Eğer iş veren akıllı biriyse, mülakatlar ve istenilen özellikleri karşılıyorsanız, kimse okula vs bakmaz. İstisnası bazı meslek gruplarında diploma sahibi olmak gerekir. Yazılım sektöründe diploma sahibi olmak gerektiğini düşünmüyorum açıkcası.

Bazı gereksiz şartlar, genelde filtreleme için yapılır her önüne gelen başvurmasın diye.

Not: lise yıllarımda tanınmış bilindik bir firmaya, PLC ve assembly ile ilgili projeler çıkartıyordum. Mekatronik mühendisi çizip, işleyişi anlatıp, bunu yazılıma döküyordum. Yaptığımız iş makina oldugundan mekatronik mühendisinin sorumluluğundaydı. ama yazılımlarını yapmıştım, bazı arızalı makinaları tamiratında yardımcı oldum. Sonuç olarak herkes işe bakıyor, sonuca bakıyor.