Bu konuda birşey diyemeyeceğim.Belki tüm öğretmenlerimiz aynı şevk ile atanıyor aynı şevk ile mesleğini icraa etmek istiyor.Ancak ülkemizde binbir dert varken onlarıda anlıyorum. Kimi evlenmemiş , kimi borç içinde , kimi belki çalıştığı kurumda dışlanıyor veya kimininde evinde ailevi sorunlar var. Bunu asla bilemeyiz.
Ama işini bu şekilde yapan çocukları gerçekten sıkmadan eğlenceli şekilde işleyen öğretmenler hep bu sonucu alıyor.
Benim oğlum züper zekalı demiyorum ama asla unutmayacağı şekilde öğrendiği konuların tamamını fullemiş. Bu çok net şekilde o öğretmenin başarısı.
Bizzat oğlumun arkadaşının velisi ile görüştüm bu durumu anlattım ve sordum.Onun kızıda 15 sorudan 13 doğru 1 yanlış 1 boş şeklinde tamamlamış.
Bu kesinlikle tesadüf değil.
Evladınızı ve öğretmenini tebrik ederim. Öğretmenlerin dertleri olabilir herkesin derdi vardır fakat önemli olan derdinle işini bir birine karıştırmadan öğrencilere düzgün eğitim vermektir.
Maalesef benim geçmişte deneyimlediğim ve gördüğüm kadarıyla öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu salla başını al maaşını modunda. Bizim okulumuzda bile bu tipte max 2 öğretmen vardı ve onlarında dersleri inanılmaz güzel bir şekilde ilerliyordu ve diğer derslerden düşük alanlar bu derslerden başarıya ulaşıyordu.
Misal matematik öğretmeni salla başını al maaşını modundaydı fakat geometri öğretmenimiz dersi sevdirerek yaptırıyordu ve genelde matematikte sınıf düşük not alırken geometri dersinde genel olarak sınıf başarılı oluyordu.
Bence işini severek yapmıyorsa yapmasın daha iyi çünkü salla başını al maaşını yapan öğretmenler yüzünden insanlar okuldan derslerden soğuyor.