Tam olarak şöyle mi demek istediniz?
- Bir site nasıl yapılır?
- Site nasıl kurulur?
- Site alımı yapmak istiyorum, nasıl yapabilirim?
- Aldığım siteyi geliştirip satmak istiyorum. Nasıl yaparım?
Daha güzel cümleler ile derdinizi daha net anlatabilirsiniz.
Örneğin,
Site Satışı veya
Yeni Site Satışı kategorisine girdiniz. Burada yayınlanan sizin de ilginizi çeken ilana girip satıcı ile fiyatta anlaşıyorsunuz.
Daha sonra örneğin;
fiyata, sitenin geliri varsa aylık gelirine, kategorisine, günlük hitine bakarak bunlara karar verebilirsiniz. Satışı yapan kullanıcının profilini inceleyip güvenilir mi? Ne kadar süredir üye, ticaret puanı var mı diye bakıyorsunuz.
Eğer satıcı güvenilir ise ödemeyi yapıp, domaini üzerinize almak için hangi firmada olduğunu sorarsınız. Atıyorum ABC firmasında der. Siz firmaya kayıt olup domain aktarımı için gerekli bilgileri verirsiniz. Daha sonra satıcı domaini size aktarmak için talepte bulunur. Onay maili gelir genelde onaylarsınız ve aldığınız sitenin domaini size geçer.
Daha sonra satış anlamanızda hosting dahil mi değil mi bu önemli bir durum. Eğer dahil değil ise hosting almalı ve yedeklemeyi yapıp kendi hostinginize yüklemeniz gerekmekte. Eğer dahil ise size hosting firmasının linkini ve bilgilerini atabilir. Veya sizin üye olmanızı isteyip domain gibi size aktarabilir.
Genel işleyiş üstünkörü anlatım ile bu kadar.
Önemli Noktalar :- Alttaki resimdeki alanlara dikkat etmeniz, hosting dahil değil mi bunu öğrenmelisiniz. Hosting dahil değildir mesela siz alımı yaparsınız, bilmiyorsanız hosting alıp yönlendirme yapmak size zor gelebilir.
- Dolandırılmamak için satıcı ile iyi bir iletişim kurmanız gerekmekte. Lütfen buna dikkat edin. Satıcının geçmiş ticaretleri olup olmadığına ve konuştuğunuz whatsapp numarasının o kullanıcıya ait olup olmadığına dikkat edin.
- Hazır bir site alacaksanız, kategorisini forumda iyice araştırıp bu kategori hakkında fikir alın. Site ismi vermeden işte mesela Rüya yorumları sitesi açmak, almak nasıldır, iş yapar mı, kazandırır mı gibi sorular sorabilirsiniz. Satmak için ballandıra ballandıra anlatılan bir şeye direkt atmamanızı tavsiye ederim.
- Bu iş çok güzel kazandırıyor diyip ilginiz, bilginiz olmayan bir site alıp para kazanmayı beklemeyin. Bu işte en büyük şey içeriktir. Kaliteli bir içerik sunmak için o alanda bilgi sahibi olmalısınız. Bilgi sahibi olduğunuz konu hakkında bir site açmak size hemen olmasa da zamanla kazandırmaya başlayabilir.
Kendim bir blog/site yapmak istiyorum?
https://www.youtube.com/watch?v=TuUOCanRi44
Bu videoyu izleyebilirsiniz. İlla bu firmadan almak zorunda değilsiniz. Natro, Guzel.net.tr, turkticaret.net, ozkula.com gibi firmalardan hosting ve domain satın alabilirsiniz.