Merhaba,

Sadece bugün hiç engellemediysem en az 20 tane çocuğum sma para verin hesabı engelledim. Bugüne kadar belki 200 e kadar reklam veren hesabı engellemişimdir.

İnternette bir araştırma yaptım.

"Tek seferlik gen terapisi olarak bilinen bu tedavi, SMA tedavisinde en etkili yöntemlerden biridir. Ancak maliyeti oldukça yüksektir. Ortalama fiyatı yaklaşık 2.1 milyon dolar civarındadır ve bu durum Zolgensma’yı dünyadaki en pahalı ilaçlardan biri yapar."

Öncelikle bu paranın bu kadar insan için toplanabileceğine inancım yok. O zaman bu insanlar parayı hangi amaçla istiyor?

Bulunsa dahi Allah kimsenin başına vermesin bu paranın 1 çocuğa harcanmasını doğru bulmuyorum. O parayla 95 lösemili çocuğu kurtarma imkanı mevcut.

Keşke hepsine yetecek bir imkan olsa ama ne yazık ki mümkün değil :/

Ben instagramda her gün 100 yeni hesapla arkaya duygusal müzik koyularak profesyonel bir şekilde hazırlanan video ile istenilen paranın gerçek olduğuna inanmıyorum. Gerçek olduğunu düşünsek dahi tedavi parasının toplanmasını matematiksel olarak mümkün olduğuna inanmıyorum. Toplansa dahi 100 çocuğu tedavi imkanı varken 1 çocuğun tedavisini doğru bulmuyorum.

Özet olarak paranın olduğuna her yerde ne yazık ki kötülük mevcut. Şahsi düşüncem uzman bir çete instagramdan bu yolla insanları dolandırmaya başladı.

Ayrıca bu devirde bu ilacı ülkemizde üretemiyorsak yazık.