Geçen bi arkadaş konuya İslam'da sorgulamak yasaktır tarzı bi yorum yazmış epeyde kişi beğenmişti. Konuyu bulamadığım için buradan iletiyorum arkadaşa.

-BU PAYLAŞIM İNANIP ŞÜPHEYE DÜŞEN MÜMİNLER İÇİNDİR,

•Acaba Kur’an üzerinde hiç düşünmüyorlar mı? Şayet o, Allah’tan başkasının sözü olsaydı, elbette onda pek çok tutarsızlık ve çelişki bulurlardı. (Nisa/82

• Onlar Kur’an’ı inceden inceye düşünmüyorlar mı? Yoksa kalplerinin üzerinde üst üste kilitleri mi var? (Muhammed/24 )

•Halbuki ilâhî kitabı da okuyup duruyorsunuz. Hiç aklınızı çalıştırmıyor musunuz? (Bakara/44)

DÜŞÜNEN BİR TOPLULUK İÇİN âyetleri böyle ayrı ayrı açıklıyoruz.” (Rum Suresi,28)

“…Siz hiç düşünmüyor musunuz?” (Ali İmran Suresi | 65)

....Temiz akıl sahiplerinden başkası öğüt alıp-düşünmez.(Bakara Suresi, 269. ayet)

...“Sizi, düşünüp öğüt alacak kimsenin düşünüp öğüt alabileceği kadar yaşatmadık mı?..(fatır suresi 37.ayet)

Maide Suresi 101/102 ayetinden yola çıkarak bu kanıya varıyorlar ancak;

- tuvalete ve eve hangi ayakla girilir?

- yemek hangi elle yenir?

- namazda sağ ayağın baş parmağı hangi tarafa bakmalıdır? eller göbeğin kaç santim aşşağısında bağlanmalıdır?

- abdestten sonra bir damla sidik gelse abdest bozulur mu?

- dua ederken elleri nasıl açacaz? iki elin arası kaç santim olacak?

Ayette kastedilen işte bu tür sorulardır. Aynı her sene Nihat Hatipoğlu'na sorulan ramazan soruları gibi. Yoksa araştırma, sorgulama soruları değil. kuran’da yazmayan herhangi birşey insanların insiyatifine bırakılmıştır...