burakszn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, yapay zekanın bilgisini verirsem bile aynı kalitede görsel alamazsınız. Zaten bu yapay zekaların bilgileri, YouTube'da bir çok yabancı kaynak tarafından videolarda detaylı bir şekilde anlatılıyor. Fakat bu anlatılanlar, genellikle basit yapılı görseller üzerinden ve yapay zekaları tanıtmak amacıyla yapılmaktadır. Ben isteyen olursa bunun eğitimini veriyorum. Bu kalitede görsel almak, sadece yazılarak elde edilebilecek bir şey değil. Birçok kalite, ışık, ortam, kamera açısı gibi istem detaylarını yazarak istediğiniz görseli alabilirsiniz.
örnek bu görseli yazdığınızda size hiç bir şekilde bunu yapmaz
bu tarz ve konu sahibinin istediği tarzda görseller üretmek için ücretsiz bir uygulama bilmiyorum, fakat konu sahibinin mesajında ücretsiz uygulama var mı ibaresi geçmediği için bu görseli kullanarak kendi kullandığım yapay zeka uygulamalarından elde ettiğim sonuçları ve nasıl yapıldığını kısaca anlatmak isterim.

Öncelikle ChatGPT ve Midjourney kullanıyorum. Midjourney'i görsel üretiminde ChatGPT'yi ise artık hayatın her alanında kullanıyorum diyebilirim. Midjourney forum üzerinden alınabilir ben forumdan aldım sorunsuz kullanıyorum. ChatGPT aman aman bir ücreti yok ama onu da forum üzerinden ucuza halledebilirsiniz ben şahsi hesap kullanıyorum.

Bu tarz bir görsel üretmek için önce ChatGPT'de bir youtube kanalında gördüğüm ve sonuçlarından memnun olduğum GPT modu kullandım. GPT'leri Keşfet başlığı altında bulabilirsiniz. "Glibatree Consistent Character Assistant " adındaki bu GPT modu aslında tutarlı karakter yaratmak için prompt yazma üzerine bir mod ama ben farklı amaçlarla da prompt yazdırdım sonuçları da fena sayılmaz. Hiç prompt yazmayı bilmeyen biri için bence gayet ideal başlangıç aşamasında. Bu modu açıp örnek resmimizi yükleyerek şu promptu yazdım "bu görseli midjourneyde üretmek için bana bir prompt yazar mısın? " telif hakkına neden olacak karakterler var diyerek isimleri vermeden yazıyor ilk önce. Tekrar bir prompt girerek telif hakkı yokmuş gibi yaz dediğimde karakter isimlerini yazarak bir prompt üretiyor.

Bana yazdığı prompt ile elde ettiğim görsel şu şekilde;

Bundan sonra aynı sayfa içinden türkçe bir şekilde istekte bulunmaya devam edebilirsin, ben mesela bu prompttan gelen görseli görünce dikey ve birbirlerine şehvetle baktıkları bir görsel olsun dedim ve yeni prompt yazdı, ordan gelen sonuç; (istediğinize benzer bir görüntü çıkmazsa istediğiniz şeyi yukarıdaki ChatGPT moduna türkçe yazarak örneğin ikiside kameraya bakıyorsa birbirlerine baksınlar, gündüz değil gece olmasını istiyorsanız bunu gece karanlığında görelim gibi gibi Türkçe istemlerle promptunuzu geliştirebilirsiniz)

yine ChatGpt'de aynı sohbet başlığı içinde bu kez farklı iki karakter örneğin "Venom ve Harley Quinn için aynı tarzda bir görsel promptu" dediğimde gelen promptla çıkan sonuçlar;

Kabaca ilk önce nasıl bir görsel istediğinizi kafanızda belirledikten sonra ChatGpt ile açtığınız bu başlıkları öğreterek aynı tarzda devamlı prompt almanız mümkün. Umarım net bir şekilde açıklayabilmişimdir, üstü kapalı kalan bir nokta varsa yardımcı olmaya çalışırım. İyi forumlar.