Bu işten anlamayan bir kişiye basit gelebilir. Ama tam olarak yaptıran kişinin neler istediğini nereden biliyorsunuz da çok fazla diyorsunuz? Bilmem kaç yüz (açıklamaları ile) girilecek ürün ve googlede üst sıra istenen düzgün seo uyumlu bir e ticaret sitesini 7000 bine yaparım diyen karşısındakine kazık atmaya çalışan kişidir. Youtube'de 2 video izleyip 1000 tl ye site yapanlara site yaptırmak yerine hiç yaptırmamanız daha iyi. Çünkü o site adı sadece kartvizitinizi süsler hepsi bu.
Örnek kendim için günde 10 saat harcayarak bir web sitesi yapıyorum ve tam 2 ay oldu bitmedi. Hala kendime ait bu web sitesini en iyi hale getirmek için uğraşıyorum ve ardından siteyi yayınlayacağım. Şimdi bu siteyi başkasına versem kim 7 bin tl ye yapabilir? Varsa işinde uzman ve günde 10 saat harcayip 100 tl alacak bir deli ona siteyi yapması için verebilirim. Wordpress sitesi için çok diyen arkadaşlar. 7 bin değil 300 bin tl bile olabilir bir wordpress web sitesi burada bahse konu olan harcanan zaman ve o kişinin özellikle seo konusundaki uzmanlığıdır.
500 tl ye 1000 tl ye hatta 50.000 tl ye de wordpress web sitesi yaptırabilirsiniz. Önemli olan o web sitesi yapıldıktan sonra o web sitesi size para kazandırabilecek mi? En mantıksız olan taraf bana göre web sitesi yaptırmak. Eğer web sitesi yaptırıyorsanız. Yaptırdığınız kişi ile en az 1 yıl çalışmanız lazım. O site bittikten sonra ne olacak? Google size hoşgeldin güzel site seni googlede 1. sayfaya mı çıkarıyorum diyecek? Yoksa çöp siteler arasına hoş geldin mi diyecek?