Merhaba,
Abimin bankaya borcu vardı kredi ve kredi kartından ödememiş ve avukatlık bürolarına geçmiş dava. Aslında çalışıyor ama şirket 5 günlük sigorta yatırıyormuş bu yüzden maaşına da el koymadılar sanırım.
İkameti eniştemin yanındaydı aslında orada kalmıyor işyerinde kalıyor evine haciz gelmiş dün adam panik yapmış doğal olarak. 1 hafta içinde borç ödenmezse yada taksitlendirilmezse tekrar hacize geleceğiz diyip gitmişler.
İlk merak ettiğim konu eniştem abimin ikametini sildiremiyor mu evden? İlle farklı bir yere mi taşınması gerekiyor?
İkincisi de abime whatsappdan *** diye bi hukuk bürosu yazmış, fakat hacize gelen kişilerin verdiği belgede **** hukuk bürosu yazıyor. Banka hangi büroya yetki vermiş bunu nasıl anlayacağız, malum bu konularda da dolandırıcılık arttı iyice.
Öncelikle geçmiş olsun.
- Enişteniz, "Bu kişi burada yaşamıyor" diyerek Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden abinizin kaydını sildirecek.
- Eğer üzerine kayıtlı ev, araç varsa bunlara e-haciz işlenmiştir. Ayrıca, banka hesaplarına da bloke koyulmuştur.
- Eve geldiklerinde, evdeki eşyaları yazıp çıkarlar. Evdeki eniştenize ait kişisel eşyaları vs alamazlar, dediğim gibi, en fazla yazıp çıkarlar belki, o da göz korkutmak amacı ile.
Sonuca gelince; Ne yaparsanız yapın, bu borcun tahsili için ellerinden geleni yapacaklardır, inatlaşmaya, kaçmaya gerek yok. Banka veya avukatı ile görüşüp, gerek taksit, gerek peşin şekilde anlaşmaya varıp bir an önce kapatmanızı öneririm. Yoksa sürekli farklı farklı şekilde dert olacaktır.
Abiniz UYAP'a giriş yaparak, dosya detaylarını ve yetkili avukatı görebilir. Direkt kendisi ile görüşebilir.
Kolaylıklar dilerim.