Merhaba arkadaşlar,
Bu forumda uzun süredir bulunuyorum. Bu süreçte 2.defa dolandırıldım. Dolandıran arkadaş için konusunu inceleyebilirisiniz:
https://www.r10.net/off-topic/433602...dikkatine.html
Daha önceki dolandırıldığımda paramı faizi ile almıştım, şimdi yine alıcam. Bu mahkeme süreçleri iyi bir avukatınız varsa eğlenceli oluyor, arayıp ağlamalar, araya adam sokmalar vs. rezil bir duruma düşüyor karşıdaki kişi. Vaktiniz varsa ve bu para sizin için önemsizse fazlasıyla eğlenebilirisiniz. Neyse konumuza dönelim, biraz acı gerçekleri anlatıcam size, bazılarınız rahatsız olacaktır ama bunlar tecrübe sonucu ortaya çıkmış şeyler.
1- Eğer karşınızdaki kişinin 2 kelimesinden 3'ü Allah, kitap, din, islam ise ve sürekli size güven vermek için dini bahaneler kullanıyorsa KAÇIN!
2- Eğer karşınızdaki insan yaradanın nefret ettiği bir kulu değilse 1 haftada başına 10 felaket GELMEZ! Çocuğu erken doğum yapar, karısı kafayı yer, annesi kocaya kaçar... vs. bunlar tam da sizin ticaret yapacağınız adamın başına 10 günde GELMEZ! Hayatın olağan akışına ters bu durum.
3- Eğer gerçekten karşınızdaki insan mağdur olsa bile siz ticaret yapıyorsunuz, bu sorumluluk isteyen bir durum. En azından iadenizi yapmıyorsa karşınızda bir *********** var demektir. İş-hayat dengesini ayarlayamayan amatör, toy ve aptallarla çalışmayın, bunu yapamayan 30 yaşında bir kişi varsa karşınızda muhtemelen dolandırıcıdır. *********** olmasa bile sizi mağdur eder. Küfredip engelleyin.
4- ACITASYONA YER YOK! Size bin tane bahane uydurcak, aslında ne kadar çalışkan dürüst olduğunu, rabbinin onu sınadığını söyleyecek, üzüleceksiniz, ÜZÜLMEYİN. Ben paramı ya da işimi istiyorum yaptın yaptın, yapmadın görüşürüz diyip adli sürece başlayın.
5- Kesinlikle konuşmayın, dolandırıldım dediğiniz anda iletişimi geçin, adli sürece başyın yoksa sizi daha fazla oyalar.
6- DOLANDIRICILAR MESAJ SEVMEZ ARAMAK İSTER. Mesala bu şahısa yazarak halledelim desem de hep aramak istedi. İşi yazarak yapmak daha kolay halbuki. Israrla arama istemesinin nedenei arama sırasında daha kolay manipüle ederler. Siz yine de call recorder kullanın
Gelelim dolandırıldıktan sonra yapacaklarınıza:
1- Tüm kanıtları yedekleyin.
2- Olayı sakince düşünüp bir metinde özetleyin.
3- Aukatınız olsun, avukatınız yoksa avukat arkadaş edinin. O da yoksa hukuk okuyan bir gence şimdiden yatırım yapın, burs verin ilerde dua edersiniz.
4- Avukatınıza nitelikli dolandırıcılıktan dava açmak istediğinizi ve kişinin tüm banka hesaplarına ihtiyati haciz koydurmak istediğinizi söyleyin.
5- Avukatınız dava dilekçesini yazarken teknik konularda ona açıklama yapın, onlar bizim işlerimizi çok anlamayabiliyorlar.
6- Arkanıza yaslanın ve telefonunuzun acı acı çalmasını bekleyin.
İyi forumlar....