İngilizce, Türk Dili/ Türkçe, Tarih/ İnkılap Tarihi gibi dersler ortak ve genellikle zorunlu derslerdir. Sebebi de aslında basit, tarih üzerinden muhabbet başlamış oradan ilerleyelim. Siz biliyor olabilirsiniz lakin bilmeyen o kadar çok kişi var ki... Ve dersler tamamıyla size özel olarakta hazırlanamayacağı için durum böyle oluyor. Tarihin önemi ise tartışılmaz elbette. "Tarihini bilmeyen ülkelerin coğrafyasını başka ülkeler çizer."
Ve bu durum AÖF'e veya bölümünüze has değil. Örgün eğitimde Alman Dili ve Edebiyatı okuyorum, AÖF'te Uluslararası İlişkiler okuyorum bende her ikisinde farklı Tarih dersi hatta dersleri alıyorum... Başarılar dilerim.
Tarih konusunda kesinlikle haklısınız ama bence bu tarz derslerin sadece kendi alanlarında ders verilmesi taraftarıyım. Diğer bir örnek. İki adet hukuk dersi var. Birisi çalışma hayatı ile diğer yok asli hukuk, sulh hukuk, gemi hukuku roma hukuku gibi İSG ile akalasını bir türlü bulamadığım hukuk dersi var. Şimdi bu derse ne gerek var? Bunun yerine mevzuat derslerine bir adet daha ders eklenebilir. Tüm canlı dersleri izledim bir tek hoca bile iş başı yapınca nelere bakılacak neler yapılacak anlatmadı.
Bir çok bölüm var fakat İSG tarafı biraz daha riskli biraz daha bilgi ve tecrübe gerektiren bir iştir. Örnek bir işleme mezunu, lojistik mezunu işi çalışarak öğrenebilir ama İSG uzmanı en azından bir çok bilgiyi okulda öğrenmesi gereken bir meslek. Bir adet mevzuatı yanlış bilme veya eksik belge hazırlamada çok sıkıntılar yaşayabiliyorsunuz(Hapis veya mahkeme olayları).
Bu dersler yerine isg konusunda daha fazla ağırlık verilebilirdi.