Webx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senin dediğin gibi, 'kişiselleştirilmiş cevaplar' konusu bu ayrıştırmayı daha zor hale getiriyor olabilir. Ancak Google'ın asıl odak noktası kim yazdıdan ziyade ne yazıldı olabilir. Peki sence yakın gelecekte bu yarışta AI mi üstün olur, yoksa Google'ın modelleri mi?
Kesinlikle AI galip gelir. Google bu ayrıştırma konusunu eninde sonunda eline yüzüne bulaştırıp kendi ayağına sıkabilir. Google senin olsa milyonlarca içeriği varsayım ve olasılıklar üzerine ayrıştırmayı deneyip kendi algoritmanı tehlikeye atar mıydın hocam? Dediğiniz gibi ayrıştırmayı bırakıp içerik kalitesi üzerinden ilerleyecektir eninde sonunda. Söz konusu içerik kalitesi olduğunda da metin içeriğinin yapay zeka veya insan elinden çıkmasının ne farkı var ki. Google'ın yok kardeşim bu benim için namus meselesi deyip duygusal davranacağını zannetmiyorum Ama görsel AI içerikler meta veri gömülerek çok rahat ayrıştırılır. Zaten bildiğim kadarıyla Amerika'da içeriğin şu anda yapay zeka ise meta verilerle bunun belirtilmesi kanunen zorunluluk. Ama metinlerde bunu yapacak babayiğit varsa tezini ortaya koysun. Ha şöyle bir durum olur benim tezim tabi bu, bir metinde, yani blog gönderisinde kullanılan görsellerin %60'ı veya belirli bir oranı yapay zeka ile oluşturulmştur, Google bunu görseller yapay zeka ise metin de yapay zeka olabilir diye mimleyebilir. O yüzden benim tavsiyem yapay zeka ile üretilen makalelerde mutlaka özgün görsel içerik kullanılması. Stok sitelerde şu an da görseller ai-orijinal şekilde ayrılmış durumda. Ben olsam içeriklerime stok sitelerden görsel alırken de olsa AI olmamasına dikkat ederdim. Yani kısacası, Google içeriğin AI olup olmadığını doğrudan değil ama dolaylı yollardan tespit etmeye çalışacaktır. Dikkat etmek lazım.

Çok derine inersek yine Google şöyle bir yol da izleyebilir, AI görsellerin bulunduğu makaleleri AI olarak mimler, bu metinleri de karşılaştırma amacıyla DATA olarak kullanıp görselleri orijinal olan metinlerle ilişkilendirebilir, düşük bir ihtimal ama olabilir.

Örneğin google'ın elinde görsellerden AI olarak tespit ettiği 1000 adet marmaris gezi blogu yazısı vardır. Bu metinleri datasına ekler.

Senin orijinal görsel kullandığın AI içeriği bu DATA ile karşılaştırır, birçok yapısal etkene göre analiz yapıp 1000 adet AI içerikle senin içeriğini karşılaştırır, aralarındaki uyuma göre senin orijinal görsel kullandığın makaleyi de AI olarak mimleyebilir.

Demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum ama olabildiğince bu AI tespit DATA'sına yakalanmamak gerekir. Çünkü tespit yapabilmesi için elinde kaynak olması lazım Google'ın. Doğrudan sen yapay zekasın diyemez.