Günah ile namaz tanımlarını birbirinden ayırmakta fayda var.
Namaz kılan günah işlemez diye bir genel kanı var ancak kişinin namazı onun günah işlemesine mani değildir. Sadece namaz sizi bu günahlardan uzak tutmaya yardımcı olabilir.

Namaz kılmak için öncelikle buna niyetlenmek ve istikrarda kalıcı olmak gerektiğini bilmek lazım. Çünkü namaza başla / bırak - başla / bırak süreci boş bir süreçtir. Yine de elbette kıldığınız namaz borç bakiyenizden düşeceği için sizin adınıza hayırlı bir eylem olarak düşünülebilir.

Namaz (İslam inancına göre) kulların Allah'a olan borcudur. Normal bir borç gibi düşünün. Borcunuzu ödemek zorunda olduğunuzu düşünün. Bu borcun ödenmemesi durumunda ahirette tahsilatın yapılacağını düşünün. (Ben demiyorum, çeşitli kaynaklar söylüyor)

Bu borcunu ödemek ya da ödememek size kalmış. Umarım kısa sürede kalıcı ödeme yoluna girersiniz. Bu esnada günah işlemeniz ya da işlememeniz farklı bir durumdur.

Not: İmam Hatiplerin kaliteli olduğu dönemde 6 sene dolu dolu okumuş İmam Hatip mezunu birisi olarak ben de namaz kılmıyorum. Allah bana da nasip etsin diyorum.