Merhaba arkadaşlar,
Elimden geldiğinde niche alanlar içerisinde sizlere bilgi paylaşımında bulunmaya çalışıyorum. Hem niche hem de genel olarak web sitelerinizin planlamalarını nasıl yapabileceğinize dair, kendi uyguladığım metotları paylaşmak istiyorum.
1. Anahtar Kelime ve Domain
İlk olarak önceki
Niche İnfo #1 Niche Kelime Bulma Taktikleri konum üzerinden alabileceğiniz fikirler ile uygun bir niche kelime bulduğunuzu varsayıyoruz. Bununla alakalı olarak anahtar kelime içeren bir domain adı satın alarak işe başlıyoruz.
2. Site Kurulumundan Öncesinde Başlık Planlaması
Benim için en kilit noktalardan birisi olduğunu düşünüyorum. Siteyi kurup ayarlarını yapmadan öncesinde kesinlikle, o niche alan içerisinde yazılabilecek başlıkları, çeşitli kriterlere göre analiz eder, yazılabilecek tüm başlıkları bir word ya da excel dosyası içerisinde hazırlarım. Bunları rekabet oranları, aranma hacimleri ve makale içerisinde yer alabilecek alt başlıklara kadar ayıklayarak sitenin kaderini belirlerim
3. Sitenin Zaman Planlaması
Sitenin her gün kaç içerik yayınlayacağı, toplam kaç aylık makale olduğu ve sıralama almayan makalelerin ne zaman güncelleneceği ile alakalı olarak zaman planlamamı çıkarırım. Bu şekilde planlı çalışmak, hem siteden soğumanızı, hevesinizin kaçmasının önüne geçecek, hem de sistemli çalışarak diğer projelerinizi de daha sağlıklı yürütmenizi sağlayacak.
4. İçerik Yazmak ve Zamanlamak
İçerikleri ben günlük olarak yazmak yerine, site kurulumundan sonrasında hepsini toplu olarak hazırlayarak planlıyorum. Bu şekilde bazı günlerde yazamama gibi sorunum olmadan siteyi nadasa bırakıyorum. Sonrasında başka bir proje üretirken diğer sitemdeki içerikleri ve trafik, sıralama gibi durumlarını kolay bir şekilde takip edebiliyorum. Size de bunu tavsiye ederim.
5. İçerikleri Güncellemek
Kendi planıma göre yine örnek verdiğimde, içerikleri 3 aylık planlayarak zamanladığımı varsayalım. Bu 3 aylık süreç tamamlanıp içerik girişleri bittiği durumlarda, sıralama konusunda istediğim yere gelemediğim yazıları kontrol ederek güncelleme işlemleri gerçekleştiririm. Bu şekilde sitemiz sadece yeni yazılar ile değil, eski yazılar ile de güncel kalır.
6. Her Şey Özgün Olmalı
Yazdığım makalelerden oluşturduğum fotoğraflara kadar özgün olmanın oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yazılan makalelerde kendiniz bir okuyucu gözü ile bakmalısınız. Ben bu makaleyi okuduğumda sıkılır çıkar mıyım? istediğim bilgiyi bu makalede bulabilir miyim?
7.Rakiplerden Bir Tık Önde Olmak
Niş alanda kurduğunuz web sitesi içerisinde birkaç rakibiniz olabilir. Bu rakiplerinizden bir tık önde olmak için onların neler yaptığını iyi analiz etmeli, kendi web siteleri için yaptıklarının bir tık ilerisini yapmanız gerekir. Bu makale olabilir, tema olabilir ya da seo olabilir. Bu şekilde siteleriniz niche alan bile olsa en iyi yerlerde olabilmelidir.
Niche site için makale başlığı planlamasına örnek verecek olduğumuzda;
bir konut kredi olarak niş alanda web sitesi kurduk.
Makale Başlıklarımız:
Garanti Bankası Konut Kredisi
Ziraat Bankası Konut Kredisi
Akbank Konut Kredisi
Alt Başlıklarımız (Garanti Bankası Konut Kredisi örneğini varsayarak):
Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları
Garanti Bankası Konut Kredisi Hesaplama
Garanti Bankası Konut Kredisi Yapılandırma
Garanti Bankası Konut Kredisi Şartları
gibi gibi.
Bu şekilde sitenin planlamasını geleceğini şekillendirmek, bodozlama olarak dalmaktan her zaman çok daha yararlı olmakta kendi görüşümce. Çünkü genel olarak büyük bir heyecanla ve inançla başlanan projeler, günlük olarak siteyle ilgilenme konusunda hevesin kaçmasından sonrasında çöp olup gidiyor. Bu şekilde bir planlama ile, sitenizi ve kendi geleceğinizi çok daha iyi bir şekilde yazabilirsiniz