ben youtubeda ilk videomu 23 haziran 2024te attım 7 ay içinde shorts, canlı yayın ve yatay videolarıma toplam 2.5 milyon izlenme geldi içeriklerim lets play oyun videoları ve oyun tarihi, oyun belgeselleri oyun eleştrileri gibi içerikler. 2500+ abonem oldu ufak da olsa yeni yeni bi kitle elde etmeyi başardım düzenli içerikler ile ilk videolarım 20 30 izlenirken şuan 1k izlenmeye yeni yeni ulaşmaya başladı eski videolarım da dahil eğer dişimi sıkarsam 2 senenin sonunda iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum, benim kanaldan örnek vericek olursam içeriklerimi hep kitlenin izlediği videolara göre yaptım shortsları canlı yayınları yatay videoları vs. hep buna göre yaptım mesela 3 dklık yatay videomun izlenme saati 50 saatten fazla sebebi de izleyen kitlemin aidiyet hissetmesi ve videolarımı tekrar tekrar sürekli izlemeleri benim samimiyetim canlı yayınlarımın eğlenceli geçmesi de buna bir sebep tabi. Siz de izleyicileriniz ile bağ kuracağınız videolar yapmanız gerekli ki izleyenler tekrar tekrar izlesin yeni video atmanız için beklesin heyecan duysun, aksi takdirde her youtubeda yatay video paylaşan bir yerlere gelirdi. Shorts kolaydır izleyenleri kanca yöntemiyle tekrar tekrar izleterek akışa girersin ama uzun video ve canlı yayınlar zordur. Canlı yayınlarda insanları yayında uzun süre tutmak ve onları da yayına dahil edip eğlenmelerini sağlamak gerek. Uzun videolarda da iyi araştırma yapmak kaynaklar okumak ve kurguyu ona göre iyi yapmak gerekir, mesela ben geçenlerde bi ARG videosu yaptım o videodaki emeğimin süresi tam 2 sene ve izlenmeleri, geri dönüşler de gayet güzeldi ARG bulmacasını çözmeye çalışan onlarca kişi oldu ve hepsi bunu yaparken eğlendiğini söyledi merak ederseniz linkini atabilirim. Dediğim gibi önemli olan yatay videolarda insanların videolara verilen emeği bilmesini sağlamak ve göstermek aksi takdirde anasayfaya düşersin izlenirsin sonra geçer gider kalıcı olmaz. Youtube videoyu ilk yüklediğimizde video içeriğiyle alakalı olan rastgele insanlara gösteriyor onlar arasında izleyenlerin ortak bir özelliği varsa o ortak özelliğe uygun kişilere videoyu gösteriyor ve anasayfaya düşüyorsunuz. Siz videoları belli bir kitleye uygun yapmaz genel videolar yaparsanız ya da belli bir kitleye uygun yaptığınız halde kapak fotoğrafı video başlığı açıklaması ve etiketleri videoya uygun olmazsa youtube bu videoyu kime göstereceğini bilemez ve ya rastgele herhangi birkaç kişiye gösterir onlardan bir dönüş almaya çalışır ya da hiç kimseye göstermez.