SeydaP adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba benim motosikletim ara sıra arızalanıyor ve 3 ocak gece 12 sularında motorum arızalandı ve itip eve getiremiceğim kadar uzaktayım ve bir yere park ettim motor çalışmıyordu maalesef ki yasak bir yere park etmişim buna itiraz edebilir miyim
Merhabalar bana göre aracınızın çalışıp çalışmamasına bakmazlar. Ben çevirmeye girdim polis kavşak kenarında durmamı istedi diğer polis buna ceza yazmış.
Trafik cezası, trafik polislerinin yaptıkları denetimler, MOBESE ve radar cihazları ile fahri müfettişlerin tespitleri sonucunda kurallara uymayan kişilere verilen cezadır. Bu cezalara belirli şartlar ve kriterler altında itiraz edebilirsiniz. İlgili mahkemeye gerekli belgeler ile başvurmanız halinde herhangi bir bedel ödemeden kesilen cezalara itirazda bulunabilirsiniz. İtiraz edebileceğiniz durumlar şu şekilde sıralanabilir:
  • Radar uyarı levhasının bulunmadığı yerlerde hız cezası kesilmesi sebebiyle itiraz
  • Ceza sonrası herhangi bir delil sunulmadıysa ve sadece ceza tespit tutanağı varsa delil yetersizliği nedeniyle itiraz
  • Bulunduğunuz şehrin büyük bir bölümünü kapsayan bir park yasağı söz konusu ise bu tarz park cezalarına itiraz
    alıntı
    Ama yine de gün içerisinde bir trafik polisine bunu sorabilirsiniz daha açıklayıcı olacaktır.