MaXeM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi bir müdür yeni başladığı iş yerinde tanışma merasimi yapmadan kendini tanıtma dan çalılanlara sinirli ve afrasif bir tavır sergiler ve egosunu tanımadığı işçilerin üstünde hüküm kurmaya çalışarak tatmin etmeye çalışırsa ve gecenin 3 ünde ben evde uyurken watsapptan 2 tane grup açıp şahsi telefonumu şirket telefonuymuş gibi gasb etmeye çalışırsa bende bu durumu hoş karşılarsam benim adım ne olur bundurumda
Olaylara çok farklı açıdan bakıyoruz. Üslubu doğru diye hiçbir cümlem yok. Diğer konulara gelecek olursak kendini tanıtmamış olması bir mesele değil. İlla her yönetici gelip işçiler ile hoş beş edip bakın ben buraya yeni geldim biz bir aileyiz hep birlikte güzel bir çalışma ortamı yaratacağız demek zorunda değil he olsa iyi olur ama yapmamış yanlış mı bence de yanlış. Üslubu bozuk diye baştan söyledim zaten. Anladığım kadarıyla ego'lu bir yönetici eğer bu durumun mobbing kapsamına girdiğini düşünüyorsanız dava açabilirsiniz yargı yolunuz açık neticesinde herkes işini yapıp günün sonunda ekmeğini evine götürmek için çalışıyor ortada bir mobbing varsa cezasız kalmamalı. Telefon konusuna gelecek olursak evet bu da yanlış eğer şirket telefonu verdilerse özel hattınız ekleniyorsa gruptan çıkın ve şirket hattını eklemesini söyleyin özel hattınızı bu tür durumlarda kullanmak zorunda değilsiniz. Şirket hattınızı da geceleri kapatın AVM'de çalıştığınızı söylemiştiniz çok elzem durumlar harici gece iş olacağını düşünmüyorum. Özetle karşınıza üslubu bozuk , egosunu tatmin etmeye çalışan yöneticiler her zaman çıkacaktır. Bu tür durumları elinizden geldiğince siz minimize edip belli bir seviyenin üzerine geldiyse ya da geçtiyse de yasal haklarınızı arama yoluna gitmelisiniz.

Kısaca özet geçeyim üslup bozuk mu bozuk yanlış şeyler yapmış mı yapmış evet ama günün sonunda sizin yöneticiniz ve sizin sorumluluğunuzda bulunan bir iş yapmanızı istemiş sizde bunu yapmakla mükellefsizin. Tabi bu sizin orada köle olduğunuz anlamına gelmiyor. Eğer bu sınırın aşıldığını düşünüyorsanız da mobbing kapsamında ilerlemeniz gerektiği şekilde ilerleyin.