imdelibas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben tam tersini düşünüyorum. Git gide Google ai içerikleri tespit etmekte zorlanacak. Belki de zorlanıyor şu an.

Mesela bir seyehat blogun var, Marmaris hakkında deneyimlerini paylaşıyorsun, prompt olarak "birinci dilden samimi bir dil kullanarak marmaris için gezi blog yazısı oluştur, göze batmayacak şekilde yazım yanlışı yap ve biraz da amatörlük kat ki yapay zeka olduğu belli olmasın" diye prompt girdiğinde, AI algoritmasının herkese her defasında veri tabanında halihazırda mevcut olan cümle kalıplarını vermesi gerekir ki Google bunu tespit edecek bir algoritma geliştirebilsin. AI yazılımların şu anda tüm kullanıcılara aynı prompt için oluşturduğu 10 farklı cevabı döndürüp durduğunu düşünmüyorum. Her defasında özgün sonuç veriyor, kaldı ki herkes birebir aynı promptu kullanacak ve herkesin AI bellekteki bilgileri aynı olacak, yani AI'nin, kişiselleştirilmiş cevapları gözardı etmeden tesadüfen herkese aynı cevabı vereceği ihtimali, Google bu verileri neye göre ayrıştırıp AI damgası vuracak. Tüm bu olasılıklar vs. vs. zor iş.
Oldukça mantıklı bir bakış açısı! Google'ın AI içeriklerini tespit etmede gerçekten bu kadar ileri olup olmadığını sorgulamak önemli. Ancak şöyle bir noktayı unutmamak gerek:
Google'ın temel amacı kullanıcıya en iyi deneyimi sunmak. Yani, içerik bir AI tarafından mı yazılmış, yoksa bir insan tarafından mı, bu doğrudan önemli olmayabilir. Fakat kalite ve özgünlük ön planda olacak.
Yapay zekanın farklı sonuçlar üretebildiği doğru, ancak Google'ın NLP (Doğal Dil İşleme) teknolojisi artık sadece kalıp cümleleri değil, içerikteki bağlamı, okuyucuya sağladığı değeri, hatta yazının insan doğasındaki dil akışına uygunluğunu da analiz edebiliyor.

Senin dediğin gibi, 'kişiselleştirilmiş cevaplar' konusu bu ayrıştırmayı daha zor hale getiriyor olabilir. Ancak Google'ın asıl odak noktası kim yazdıdan ziyade ne yazıldı olabilir. Peki sence yakın gelecekte bu yarışta AI mi üstün olur, yoksa Google'ın modelleri mi?

kriptokulu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ai ile saçma sapan yazılan ve düzenlenmeye makaleler için bence doğru karar.
Ancak doğru prompt ile yazılmış, nitelikli ve son düzenlemeler insan elinden çıkıyorsa bu bir sorun yaratmıyor.
Şahsen bütün sitelerimde ChatGPT + son düzenlemeleri kendim yapıyorum. 3-4 sitemin hiti aylık +300k olduğunu düşünürsek henüz negatif bir sonuç görmedim.
Güzel bir noktadasın. Peki bir kaç sorum olacak sana,

• Manuel düzenlemeler yaparken hangi unsurlara dikkat ediyorsun? Örneğin, dil akıcılığı, bilgi doğruluğu veya kullanıcı deneyimi gibi faktörler önceliğin mi?
  • AI destekli içerik kullanımı uzun vadede bir risk oluşturabilir mi? Google'ın algoritmalarını daha da geliştirdiğini düşünürsek, sadece "insan dokunuşu" yeterli olmayabilir mi?
  • Hitlerini artırırken AI içeriğinin sıralamalara etkisini nasıl ölçüyorsun? Mesela bir içerikte tamamen AI ile yazılan bölümlerle, insan eliyle yazılmış içerikleri karşılaştırma fırsatın oldu mu?

Reigins adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
herşey doğru prompt girmek ile alakalı birşey dolayısıyla prompt konusunda kendisini çok iyi geliştirmiş birinin bu tarz sorunlarla karşı karşıya kalacağını hiç zannetmiyorum çünkü sen nasıl yazmasını istiyosan o şekilde yazıyor dolayısıyla herşey burada bitiyor
Kesinlikle haklısın, doğru prompt girmek işin anahtarı! AI’nin en büyük gücü, ne kadar spesifik talimat verirsen o kadar etkili sonuçlar alman.

bence prompt konusunda uzmanlaşmak, aslında içerik üreticisi için yeni bir 'sanat dalı' gibi.
Ancak bu noktada, AI içeriği yoğun bir şekilde kullanan sitelerle, manuel içerik üreten siteler arasında kalite algısı açısından bir uçurum oluşur mu dersin?
Senin kullandığın favori promptları paylaşmak, birçok kişiye ilham olabilir

EAWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her geçen gün teknoloji git gide ileri gidiyor yapay zeka nın ucu bucağı olmadığını düşünüyorum yıllar önce böyle bir sistemin var olacağı aklımıza bile gelmezdi google bu konuda engellemek yerine ayak uyduracağını düşünüyorum
Teknolojinin bu kadar hızlı bir şekilde ilerlemesi hepimizi şaşırtıyor ve yapay zeka şu anda gördüğümüzün ötesinde bir potansiyele sahip.
Google'ın da bu değişime ayak uydurmak yerine direnmeyi tercih edeceğini düşünmek gerçekçi olmaz.
Yapay zeka geleceği şekillendiriyor, ama bence Google gibi devlerin bu teknolojiyi yönlendirme ve denetleme gücü de oldukça büyük.
Bu 'uyum sağlama' süreci heyecan verici olduğu kadar bir fırsat da olabilir.

Peki sence Google, AI'yi tamamen benimserse, sıralama algoritmalarında nelere daha fazla önem verir?
Örneğin, kullanıcı deneyimi mi, içerik özgünlüğü mü yoksa başka bir metrik mi öncelik kazanır?