fuatboluk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz o kitleye iş yapmıyoruz. O kitle zaten işin ne olduğunu bilmiyor. Dolayısıyla telpde etmiyor. İş talep edenler ne kadar abuzer gibi görünsede işi biliyor. Seni, beni sömürmek için öyle görünüyor. İddiaya girerim sende konuşmanın 5. dakikasında bunu anlıyorsun. Ancak söylediğinde kötü sen olursun. Söylemediğinde de işi almazssın, çalışamazsın. Böyle bir paradox. Sistem şöyle işliyor. İş veren daima işçiyi sömürmek istiyor. İş yapabilenler kendini sömürtür gibi yapıp, parayı koyup iş vereni sömürüyor. Sonra piyasa berbat, ne iş veren var, nede iş yapan. Arada gerçekten iş yapmaya çalışan senin benim gibilerde kaynıyor Kazığı yiyen iş verenin gözü sana bana açılıyor. Oysaki açık gözlü davranmasalarki biz bunu hemen anlıyoruz. iş yapacağız. Ahh, umrumda değil artık. Sende çok düşünme yukarıda yazıyor yöntem. Hayatım boyunca yapmadım böyle birşey ama buraya yazdımya, bak gör sanki hayat boyu yapmışım gibi beni suçlarlar ve ben kötü olurum Kural bu.
Haklısın hocam keşke biraz daha güzel bir piyasa ve ahlaklı iş ortamı olsa ama yapacak bir şey yok hayat bu bizde bir şekilde yaşayıp yol kat edeceğiz bir yerlere.