mehmetabaci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar, ben de başta inanmıyordum ve Akbank’ı suçluyordum. Ancak geçen gün iş arkadaşımın başına gelen bir olayla durumun farklı olduğunu gördüm. Arkadaşımın telefonuna bir saldırı gerçekleşti; hiçbir tuş çalışmıyor ve ekrana müdahale edemiyorsun. Adamlar telefona bağlandı, mobil şubeye giriş yaptılar. O anda tek çaren, bataryayı çıkarmak ya da telefonu kapatmak.

Arkadaşımın hesabı boştu, ayrıca icralık olduğu için bankadan kredi de alamadılar. Biz de sadece olan biteni merakla izlemekle yetindik. Saldırının gerçekleştiği banka İş Bankası'ydı, Akbank değildi. Arkadaşımın, daha önceki yorumlarda belirtildiği gibi, maç izlemek için bir program indirmesi olaya sebep olmuş. Görünüşe göre, indirilen program TeamViewer veya AnyDesk gibi bir uzaktan bağlantı uygulamasına benzer şekildeydi. Telefona uzaktan bağlanıyorlar ve senin müdahale etme şansın kalmıyor. Ekran ve tuşlar tamamen bloke oluyor. O an yapabileceğin tek şey, bataryayı çıkarmak ya da telefonu kırmak!

Adamlar senin telefonunu uzaktan daha önce izliyor ve mobil şifrelerini öğreniyorlar. Senin boşta olduğun veya telefonunun kapalı olduğu müsait zaman banka hesabını gece vakitlerinde boşaltıyorlar. Herşey sanki kullanmış olduğun telefonda işlemi sen yapmışsın gibi.
Giriş bilgini aldılarsa istersen telefonu kır fark etmiyor, her bulduğunuzu kurmayın telefona. İnatTV falan özellikle.