Pazara siz çıkın, dükkana eleman alın.
Online satışlar için hesapları oluşturun, tek yapacağınız kargoya vermek zamanında bakmak.
İşleri küçültmeyi değil, yükseltmeyi hedefleyin her zaman. Düzenli geliriniz varsa, 1 ay GÜVENİLİR dükkanı emanet edebileceğiniz satış yapabilecek eleman tutun, pazara çıkacak kadar malı yanınıza alın gerisini dükkanda bırakın deneyin. Olmazsa saldım çayıra mevlam kayıra, kafa rahatlığı pazarı tercih edin hocam.
Ben hali hazırda güzel ciro yapıp az kazanan bir işletme sahibiyim.
Kira, elektrik, muhasebe, sigorta vs. derken çok uzayıp gidiyor listem.
Ödeyecek çok yüklü miktarlarda ödemelerim çıkıyor ancak ay sonu bana kalan para 30-40 diyebilirim.
Tek artı yanı firmalara sözümü geçirebiliyorum ve vade, indirimi iyi alabiliyorum.
Onca çektiğim çileye, strese, senet ödemelerine bana kalan 30-40 bin ₺ para. Aşırı stresleniyorum.
Cadde üzerinde işlek bir noktadayım ancak kâr seviyem son zamlarla beraber aşırı düştü. Alış gücüm de gittikçe düşüyor diyebilirim.
İşletmemi satıp bu aşağıdaki işleme yatırım yapmayı düşünüyorum. Bu işletmeyi hiç fiyatına satmak istesem 2 milyon civarı ediyor.
__________________________________________________ ______
Bu iş için ise;
600 bin ₺ civarında bir sermaye gerekecek.
Elektrik, muhasebe, kira vb. minimum seviyeye düşeceği ancak
Yani kısaca dükkan tutmak yerine pazara çıkacağım ve satış yapacağım.
Pazarda, standlarda günlük minimum 10 bin ₺ ciro yaptığımı hayal edersem. Bana %30 kalsa bile ayda 90 bin ₺ para yapıyor.
Ve en azından her yere gidebileceğim ve yüksek kiralar ödeme yükünden ve firmaların senetlerini minimuma düşüreceğim.
Satışını yapacağım ürünleri ezbere biliyorum. Hatta işleri oturttuduğumu farz edersem. Bu işimi internete bile dökebileceğim.
Dükkandayken interneti bile düşünemiyorum. Her gece bankalardan gelen senet ödeme takvimi görmeyeceğim.
Siz olsanız ne yaparsınız?[/QUOTE]