Merhaba, bugün arkadaşımın başına bir olay geldi ve bu durum beni oldukça sinirlendirdi. Kendisi, Almancasını ilerletmek için online olarak yabancı dil dersi alıyordu. Dersler için iyi denilebilecek bir ödeme yapmıştı. Birkaç ders ilerledikten sonra ise bir sonraki aya devam etmemeye karar verdi.
Nedenlerine gelince bu ders özel ders olarak tanıtılmış ve eksiklerine odaklanacağı söylenmişti. Ancak, iki hafta içerisinde 2-3 kez hoca değişikliği yaşanmış. Ayrıca derslerde A1 seviyesinde sorular çözdürülmüş, ki bu seviye arkadaşım için düşük bir seviye yani basit gelmiş hepsi. Sonrasında kalan aylık ders saati 4 saatken 2 saat kaldı denmiş. Arkadaşım geçenlerde rahatsızdı dersi farklı güne alınıp alınamayacağını sordu onu da kabul etmediler. Derslerde herhangi bir açıklama yapılmadan yalnızca sorular çözdürülüp doğru-yanlış gibi cevaplar verilmiş. Yani dersler verimli olmamış ve neredeyse bir kitaptan kendi kendine çözüm yapmakla aynı etkiyi yaratmış.
Arkadaşım bu durumu dile getirerek kalan derslerde eksik hissettiği konular üzerine odaklanılmasını talep etmiş. Ancak karşı taraf bu isteği kabul etmemiş ve sistemimiz var gibi şeyler demişler. Bunun üzerine arkadaşım, Sizin her şeyinizi tolere ettim. Sadece bir şey istedim, onu da yapmıyorsunuz. Kalan derslerim size hediye olsun, girmeyeceğim. demiş. Sonra karşıdaki kadın, sözde hoca, arkadaşıma Sen kimsin, bana hediye ediyorsun? Sen bir market çalışanısın, bana bir şey hediye edemezsin. gibi sözler söylemiş. Arkadaşım, yüksek lisans öğrencisi ve minijob olarak markette çalışıyor; giderlerinin bir kısmını bu şekilde karşılıyor. Kendisi çalışkan ve gelecek vaat eden bir öğrenci. Arkadaşıma bunları diyip engellemiş Bu kişinin böyle konuşması beni fazlasıyla rahatsız etti. Aklımda yapılacak birkaç şey var, fakat önerilere de açığım. Bu kişilerin sorun yaşadığını görmem gerek