kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam milletin hacı hoca gezmesinin bir sebebi var zaten problemde orada.
En basit şeyi örnek vereyim Kuranda mesela ibaret detayları nasıl yerine getirilecek gibi şeyler yazmaz.
Senin başka kaynaklara ihtiyacın var.
Dinlerin olayı zaten budur birileri yol gösterir,
Dikkat ettiyseniz tüm dinlerde Peygamberler var , Onları kaynak alarak yetişen hacısı hocası yada rahibi var diyeyim : )

Sen ben Kuranı okurum başka kimseyi takmam dediğin an zaten olay biter. Dini görevlerini yerine getiremezsin.

Dinlerin alayı manupuleye dış müdaheleye açık , zaten bunun sebebide sürekli yayılma ve insanlarla iletişim ihtiyacı güdmesinden kaynaklı.

Sen cübbeliye inanmasan başkasına inanacaksın. Bir din için birine inanmak zorundasın.Sana ahmet hoca mantıklı gelir diğerine mehmet hoca.
Ahmet hocaya inanan mehmet hocaya laf atar , diğerleri ona laf atar. Tüm dinlerde bu tarz şeyler var.

Kısaca ne din kitapları tek başına yeterli nede ap açık her şey yazmıyor.
Nede tek başına anlayıp uygulayabiliyorsun.
Kur-an'ı Türkçe okuyan birisi olarak neyin doğru neyin yanlış olabileceğine karar vermem kolay oluyor. Fakat ben burada hadislere inanmayın demiyorum. Bu tarz hacı hocalar hadisleri kullanarak dini inançları manipüle ediyor. Birisi gelmiş, şu kişi annesinin karnında 4 sene kalmış diyor, diğeri Hz. peygamberin bilmem neyini yerden al yüzüne sür şifadır diyor, diğeri deve idrarı şifadır diyor. Şimdi bu tarz şeyleri gören insanlar elbette dinden soğur. Buradaki asıl mesela hadislerin yanlışlığı değil, bu tarz insanların, hadisleri kullanarak yaptığı manipülasyondur. Bayağı yanlış anlamışsınız mesajı.