Konunuz hakkında yorum yapmak istemiyorum ama insanlar gerçek İslam'a değil, hacı hoca diye gezip kitap ve kaynak var diye iddiada bulunanların dinine inandıkça İslam'dan soğumaya devam edecekler.
Ben bir müslümanım. Eğer ateist olsaydım ve sosyal medya'daki Cübbeli gibi hocalardan dini görseydim ateist kalmaya devam ederdim. Ama insanların bilmediği bir şey var ki o da bu tarz insanların yalan dolanları. Sahih hadis diye uydurdukları birçok şey kur-an ile çelişiyor. Hiçbir hadis sahih değildir çünkü değiştirilemez tek şey Kur-an'dır. Vs. Velhasıl, isteyen istediği dine inansın veya inanmasın fakat bu amacına, diğer dinlere saygı duyarak devam etsin.
Hocam milletin hacı hoca gezmesinin bir sebebi var zaten problemde orada.
En basit şeyi örnek vereyim Kuranda mesela ibaret detayları nasıl yerine getirilecek gibi şeyler yazmaz.
Senin başka kaynaklara ihtiyacın var.
Dinlerin olayı zaten budur birileri yol gösterir,
Dikkat ettiyseniz tüm dinlerde Peygamberler var , Onları kaynak alarak yetişen hacısı hocası yada rahibi var diyeyim : )
Sen ben Kuranı okurum başka kimseyi takmam dediğin an zaten olay biter. Dini görevlerini yerine getiremezsin.
Dinlerin alayı manupuleye dış müdaheleye açık , zaten bunun sebebide sürekli yayılma ve insanlarla iletişim ihtiyacı güdmesinden kaynaklı.
Sen cübbeliye inanmasan başkasına inanacaksın. Bir din için birine inanmak zorundasın.Sana ahmet hoca mantıklı gelir diğerine mehmet hoca.
Ahmet hocaya inanan mehmet hocaya laf atar , diğerleri ona laf atar. Tüm dinlerde bu tarz şeyler var.
Kısaca ne din kitapları tek başına yeterli nede ap açık her şey yazmıyor.
Nede tek başına anlayıp uygulayabiliyorsun.